Αισχροκέρδεια και αυξήσεις τιμών σε λαϊκές, σούπερ Μάρκετ και μανάβικα καταγγέλλει η ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ

Για «αυξήσεις τιμών στα προϊόντα σε επίπεδα αισχροκέρδειας στις λαϊκές αγορές λόγω της απαγόρευσης του 90% των παραγωγών από τις λαϊκές της Αττικής από τις 23/03/2020», κάνει λόγο η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παράγωγων Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ).

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει πως «Ενώ τα προϊόντα ξεκινούν από τον τόπο παραγωγής με τιμές κάτω του κόστους καταλήγουν μέσω των Χονδρεμπόρων σε Σούπερ Μάρκετ, Φρουτεμπορικά, Λαϊκές Αγορές, σε πάρα πολύ υψηλές τιμές στα ράφια και στους πάγκους εις βάρος των Καταναλωτών».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ:

«Σας ενημερώνουμε ότι, με την Απαγόρευση του 90% των Παραγωγών από τις 23/03/2020 στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής, ήδη παρατηρούνται Αυξήσεις Τιμών στα Προϊόντα σε επίπεδα Αισχροκέρδειας.

Ενώ τα προϊόντα ξεκινούν από τον τόπο παραγωγής με τιμές κάτω του κόστους καταλήγουν μέσω των Χονδρεμπόρων σε Σούπερ Μάρκετ, Φρουτεμπορικά, Λαϊκές Αγορές, σε πάρα πολύ υψηλές τιμές στα ράφια και στους πάγκους εις βάρος των Καταναλωτών.

Για την Εξομάλυνση των τιμών και την Επαναφορά τους στα πρότερα χαμηλά επίπεδα και εν’ όψη των Εορτών Πάσχα πρέπει η Πολιτεία να ΑΡΕΙ την Απαγορευτική Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 988 και να ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ στους Παραγωγούς Λαϊκών Αγορών από τις άλλες Περιφέρειες (Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Μακεδονία κα) να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ στις Λαϊκές Αγορές προς όφελος της Αγροτικής Παραγωγής και των Καταναλωτών που θα απολαμβάνουν Χαμηλές Τιμές και φρέσκα Αρίστης Ποιότητας Προϊόντα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων προειδοποιεί ότι πρέπει πάση θυσία οι Αγρότες να συνεχίσουν να καλλιεργούν, ώστε να υπάρχει επάρκεια τροφίμων και να μην διακοπεί η αλυσίδα τροφοδοσίας που θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα σε όλο τον πλανήτη.

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Μόσχος Παντελής

Ο Γεν. Γραμματέας Μπάκας Χρήστος»