Άκαρπη η συνάντηση περιφερειάρχη Πελοποννήσου με εκπροσώπους των αγροτών

Τρεις προτεραιότητες για τη στήριξη των παραγωγών έβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με εκπρόσωπους αγροτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

«Η περιφέρεια έχει την πρόθεση να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο και τον πρωτογενή τομέα γενικότερα με διάφορες πολυεπίπεδες δράσεις που θα έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Νίκας. Θέλοντας να δώσει ένα γενικό πλάνο των στόχων που έχει θέσει, τόνισε ότι αποτελούν προτεραιότητες ζητήματα, όπως η άρδευση και η επιστημονική υποστήριξη των παραγωγών.

«Επιδιώκουμε να διατηρούμε καλή συνεργασία με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, όπως το ίδιο πράττουμε και με την κυβέρνηση και με όσους έχουν θεσμικό ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα». Παράλληλα, μίλησε για την ανάγκη να στελεχωθούν με το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας που μέχρι σήμερα παραμένουν υποστελεχωμένες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) ανέφερε ότι «το αποτέλεσμα για ακόμα μία φορά ήταν ‘‘κούφια λόγια’’, αφού ενώ αναγνωρίστηκε από τον κ. περιφερειάρχη και τους διευθυντές των ΔΑΟΚ ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια και με βάση την πραγματικότητα που ζούμε, μείναμε μόνο στη διαπίστωση και δεν δόθηκε καμία δέσμευση για την ικανοποίησή τους».