Ο ΑΚΣ Μεσότοπου Λέσβου συστήνει τα προϊόντα του στην αγορά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης

Σε μία από τις ιστορικότερες κεντρικές αγορές τροφίμων της Θεσσαλονίκης, πρόσφατα αναμορφωμένη και ανακαινισμένη, την Αγορά ή Στοά Μοδιάνο, επέλεξε για να ανοίξει το πρώτο παντοπωλείο με προϊόντα του ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσότοπου Λέσβου.

«Υποκύπτοντας» στην αίγλη της συγκεκριμένης αγοράς, αφού φιλοξενεί ένα μωσαϊκό γεύσεων και προϊόντων από γνωστές επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης, όπως και στις ανάγκες του σύγχρονου μάρκετινγκ, με στόχο την προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα αγαθά του, μπήκε στα… βαθιά του ανταγωνισμού με ποιοτικά και προσιτά προϊόντα που καλύπτουν πολλές από τις διατροφικές ανάγκες ενός νοικοκυριού.

«Η συγκεκριμένη αγορά θεωρήσαμε, ως ΔΣ, ότι θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τα προϊόντα μας, εύκολα, γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος, αφού πρόκειται για μια ιστορική αγορά και γίνεται ένα αντάμωμα πολιτισμών από πλευράς επισκεψιμότητας», εξηγεί για την απόφαση ο γενικός διευθυντής, αλλά και γραμματέας του συνεταιρισμού, Μανώλης Κωνσταντιδέλλης.

Με πλήθος επιλογών για τους καταναλωτές, ο συνεταιρισμός φιλοδοξεί να συστήσει τόσο τα προϊόντα του, όσο και των άλλων μικρών τοπικών παραγωγών του νησιού που φιλοξενούνται στα ράφια του καταστήματος. «Τα μηνύματα στους δύο μήνες της λειτουργίας είναι θετικά, γιατί και τα προϊόντα μας είναι εξαιρετικά και για αρχή έχουμε πάνω από 150 κωδικούς. Πρεσβευτές μας είναι το ελαιόλαδο, τα τυριά και τα γαλακτοκομικά μας, το ούζο και, φυσικά, η φέτα μας που πάει πολύ καλά στις πωλήσεις», αναφέρει ο κ. Κωνσταντιδέλλης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, ο συνεταιρισμός έχει σημαντική παραγωγή σε γάλα. Μάλιστα, από το 2019, που καθετοποιήθηκε η γραμμή του γάλακτος, έχουν βγάλει περίπου 110 κωδικούς προϊόντων, όπως φέτα, λαδοτύρι, γραβιέρα, γιαούρτι, ρυζόγαλο, κρέμες, πίτσες, σφολιατοειδή και άλλα προϊόντα που έχουν ως βάση τα τυριά του συνεταιρισμού, δίνοντας ταυτόχρονα δουλειά στους ανθρώπους που διαμένουν στο Μεσότοπο και κατορθώνοντας να βγάλουν αυτά τα προϊόντα έξω από τα χωρικά ύδατα του νησιού.

Εδώ και λίγα χρόνια, εκτός της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας, τα λεσβιακά προϊόντα διατίθενται και στο εξωτερικό, κυρίως, σε Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, ΗΠΑ και Ρουμανία.

«Καθαρά» και ποιοτικά προϊόντα

Ο γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού υπογραμμίζει ότι ο καταναλωτής που θα επισκεφθεί το κατάστημα στο Μοδιάνο θα βρει οικονομικά και, ταυτόχρονα, ποιοτικά και «καθαρά» προϊόντα, από 100% φρέσκο αιγοπρόβειο λεσβιακό γάλα.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσότοπου Λέσβου έχει εγγεγραμμένα 170 ενεργά μέλη με ζωικό κεφάλαιο 35.000 αιγοπρόβατα και με παραγόμενο αιγοπρόβειο γάλα 4.000.000 ετησίως. Παρά τη ζημία που υπέστη από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, έκλεισε με τζίρο στα 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2022 ο τζίρος ανήλθε στα 9,5 εκατ. ευρώ.

«Ευελπιστούμε και σε νέα κερδοφορία αυτήν τη χρονιά, που θα μας δώσει τη δύναμη και σε νέες επενδύσεις και το έξτρα πριμ στους κτηνοτρόφους που μας φέρνουν γάλα», καταλήγει ο κ. Κωνσταντιδέλλης.