Αλεξανδρούπολη: Ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου διεθνών προδιαγραφών

Αλεξανδρούπολη: Ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου διεθνών προδιαγραφών

Την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου διεθνών προδιαγραφών στην Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσαν την Τετάρτη 06 Ιουλίου, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ) Γιώργος Παυλίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, η Αλεξανδρούπολη χρειάζεται ένα κλειστό, υψηλών προδιαγραφών γυμναστήριο, δεδομένου ότι διακρίνεται αγωνιστικά σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο μέσω της ομάδας βόλεϊ του «Εθνικού», όσο και άλλων αθλητικών σωματείων.

Το έργο, συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ και χωρητικότητας περίπου 1300 θεατών, έχει ενταχθεί ήδη –μέσω των πιστώσεων της ΠΑΜΘ- στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου να εκχωρηθεί στο επόμενο διάστημα, με προγραμματική σύμβαση, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα διαθέσει την έκταση ανέγερσής του και θα αναλάβει τη μελέτη και την κατασκευή, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ τόνισε πως το απαιτούμενο χρηματικό ποσό έχει διασφαλιστεί και «εκείνο που μας ενδιαφέρει από εδώ και μετά είναι η ταχύτητα και ο χρόνος υλοποίησης ενός σωστού σταδίου», ενώ διευκρίνισε πως η δρομολόγηση του εν λόγω έργου επετεύχθη χάρη στη συνεργασία, Δήμου, Περιφέρειας και Kυβέρνησης.

Αναφορικά με την έκταση ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξήγησε πως η δημοτική αρχή προσανατολίζεται σε μία έκταση επτά στρεμμάτων πλησίον του νέου κολυμβητηρίου της πόλης.

«Ο καλύτερος χώρος για να κατασκευαστεί αυτό το γήπεδο, ύψους 13 μέτρων, είναι δίπλα στο κολυμβητήριό μας. Υπάρχει διαθέσιμος χώρος 7 στρεμμάτων, που εξυπηρετεί το συντελεστή δόμησης και θα συγκεντρώσουμε εκεί όλα τα αθλήματα, κολύμβηση, βόλεϊ, χάντμπολ, μπάσκετ και ενδεχόμενα και την ενόργανη γυμναστική» εξήγησε ο κ. Λαμπάκης, περιγράφοντας το νέο αθλητικό κέντρο.

Τέλος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης διαβεβαίωσε πως «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε και σωστά και γρήγορα να παραδώσουμε το έργο».

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη προγραμματίσει, για αύριο το πρωί, συνάντηση στη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού και ειδικότερα στα τμήματα μελετών, αδειοδοτήσεων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ως προς το χρόνο της σχετικής μελέτης ο κ. Λαμπάκης σημείωσε πως αρχικά θα διερευνήσει τη δυνατότητα σύνταξής της από τις υπηρεσίες του Δήμου, εφόσον όμως διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης εκπόνησής της, θα προχωρήσει σε ανάθεσή της μέσω διαγωνισμού σε μελετητικό γραφείο.