Στην Αλεξανδρούπολη ο ιδρυτής της Παγκόσμιας Ένωσης Γαστρονομικού Τουρισμού

Στην Αλεξανδρούπολη ο ιδρυτής της Παγκόσμιας Ένωσης Γαστρονομικού Τουρισμού
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Διεθνές γαστρονομικό work shop τουρισμού με κεντρικό ομιλητή τον ιδρυτή της Παγκόσμιας Ένωσης Γαστρονομικού Τουρισμού κ.Eric worf πραγματοποιείται την Πέμπτη 27/9 στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας τουρισμού.

Ο κ. Eric worf θα αναλύσει την έννοια του γαστρονομικού τουρισμού και θα προτείνει αποτελεσματικούς τρόπους ανάπτυξης του στην Ελλάδα, ενώ ομιλητές του κλάδου γαστρονομίας και τουρισμού από Ιταλία, Ελλάδα ,Πολωνία, Τουρκία, Αγγλία και Ιρλανδία, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων για την Μεσογειακή ταυτότητα του τουρίστα σε σχέση με το φαγητό και το κρασί, καθώς και για την ιστορία του γαστρονομικού τουρισμού στην Ευρώπη και σε άλλες Ηπείρους.

Επίσης επιχειρήσεις από την Θράκη γαστρονομικού ενδιαφέροντος θα παρουσιάσουν τις επιτυχημένες πρακτικές που έχουν εφαρμόσει στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.

«Η Θράκη ,η Αλεξανδρούπολη ,δεν επιλέχθηκε τυχαία ,θεωρώ ότι είναι μια περιοχή η οποία έχει πλούσιο γαστρονομικό προϊόν και αξίζει τον κόπο να την δουν και να την βάλουν στο πρόγραμμα τους επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η ιδιοκτήτρια της διοργανώτριας εταιρείας Respond On Demand και Top Tourism κ. Αθανασοπούλου Μαρία, τονίζοντας πως «η Θράκη είναι μια περιοχή με πάρα πολλές δυνατότητες το ίδιο και η Αλεξανδρούπολη σαν πόλη και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σαν όχημα τον γαστρονομικό τουρισμό για να προβληθεί πολύ περισσότερο.»

Tην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, διοργανώνει η εταιρεία Respond On Demand & Top Tourism σε συνεργασία με το Armanda Plaza Thraki Hotel και η Παγκόσμια Ένωση Γαστρονομικού Τουρισμού.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-