Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς του θεσσαλικού κάμπου από την ΕΑΣ Νάξου

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, που είναι γνωστή και για την ευαισθησία της απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα του τόπου και συνεπής στην άσκηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη από τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς. Επιπλέον, οι περισσότεροι από αυτούς είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που έχασαν ξαφνικά το βιός τους και αντιμετωπίζουν άμεσα ακόμη και προβλήματα επιβίωσης. Αλλά και μεσοπρόθεσμα, οι επιπτώσεις από τις ζημιές και τις καταστροφές του αγροτικού και κτηνοτροφικού κεφαλαίου στη Θεσσαλία θα ακουμπήσουν όλους μας, παραγωγούς και καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα.

Σε ένδειξη, λοιπόν, έμπρακτης αλληλεγγύης στους πλημμυρόπληκτους Θεσσαλούς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ. Νάξου Α.Ε.Σ. Α.Ε., αποφάσισε ομόφωνα, σε συνεργασία με τοπικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς των πληγεισών περιοχών, να διαθέσει στους πληγέντες:

-20 τόνους πατάτας φαγητού σε διχτάκια των τριών κιλών

-5.000 τεμάχια γραβιέρας

-100 πρόβατα εκτροφής για κτηνοτρόφους που έχασαν το ζωικό τους κεφάλαιο

Συμμεριζόμαστε τον πόνο και τη συμφορά των πλημμυροπαθών και ζητούμε από την πολιτεία τη γρήγορη λύση των προβλημάτων τους και τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων που θα μας συνοδεύουν, όπως λένε οι ειδικοί, συχνά τα επόμενα χρόνια, λόγω της κλιματικής κρίσης.