Το τυροκομείο στην Αμαλιάδα που κερδίζει τις εντυπώσεις

Την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού της Ηλείας και της Αχαΐας έχει κατακτήσει η οικογενειακή βιοτεχνία επεξεργασίας γάλακτος «Αβραμόπουλου», που βρίσκεται στην Αμαλιάδα.

Πρόκειται για ένα οικογενειακό τυροκομείο, που ιδρύθηκε το 1984 από τον Θεόδωρο Αβραμόπουλο και τη σύζυγό του, Ζωή Αβραμοπούλου, με σκοπό την παραγωγή αγνών προϊόντων χωρίς συντηρητικά από πρώτες ύλες που προέρχονται αποκλειστικά από κτηνοτρόφους της ορεινής Ηλείας. Τα ηνία της επιχείρησης έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά της οικογένειας, ο Κώστας Αβραμόπουλος, και το 1997 με τη συνδρομή του ιδίου και των γονιών του η βιοτεχνία εξοπλίστηκε με νέα μηχανήματα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις νέες ανάγκες της αγοράς.

Το τυροκομείο είναι πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Πιστοποίησης Ελέγχου Γεωργικών Προϊόντων AGROCERT για παραγωγή φέτας ΠΟΠ, ενώ εφαρμόζει σύστημα HACCP για τα προϊόντα της, τα οποία παράγονται υπό απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες. Το τυροκομείο «Αβραμόπουλου» παράγει φέτα ΠΟΠ, παραδοσιακό και στραγγιστό γιαούρτι πρόβειο, πλήρες και άπαχο, βούτυρο, μυζήθρα, κρέμα, ρυζόγαλο, αλλά και εδέσματα, όπως τζατζίκι και τυροκαυτερή. Τα προϊόντα βρίσκονται στα περισσότερα σημεία λιανικής πώλησης του νομού, καθώς και στην Πάτρα, ενώ η επιχείρηση προμηθεύει εμπόρους, ξενοδοχειακές μονάδες και σούπερ μάρκετ του νομού.