Αμερικανοί δημοσιογράφοι στα Δωδεκάνησα

Αμερικανοί δημοσιογράφοι στα Δωδεκάνησα
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το press trip Αμερικανών δημοσιογράφων – bloggers σε Ρόδο, Κω και σε μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου. Το ταξίδι συνδιοργανώθηκε από το γραφείο του ΕΟΤ Νέας Υόρκης – Καναδά και το τμήμα Τουρισμού Δωδεκανήσου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την ενεργοποίηση της τουριστικής ζήτησης από τις ΗΠΑ.

Όλοι οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι – bloggers εκπροσωπούν μέσα που απευθύνονται σε κοινό υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, σε άτομα που επηρεάζουν τις τάσεις της μόδας και τη ζήτηση των τουριστικών προορισμών, που αναζητούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, γαστρονομικές απολαύσεις και πολιτιστικά event.

Οι δημοσιογράφοι – bloggers έφθασαν αρχικά στη Ρόδο στις 24 και κατά την διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την αυθεντική νησιωτική φιλοξενία, να γνωρίσουν τις ομορφιές, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία του νησιού. Επίσης, πραγματοποίησαν ημερήσιες εκδρομές σε Χάλκη, Αλιμιά και Σύμη. Μετά την Ρόδο μετέβησαν στην Κω, όπου επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία και παρακολούθησαν τελετή αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο. Από την Κω αναχώρησαν για Αθήνα για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα της φιλοξενίας τους εστίασε σε δραστηριότητες και εμπειρίες ανάλογα και με τις προσδοκίες του κοινού των ΜΜΕ που υπηρετούν. Η αποστολή έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τα Δωδεκάνησα. Ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση τους αποτυπώνεται ήδη στις κοινοποιήσεις που έκανε ο καθένας ξεχωριστά στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αφορμή το press trip των Αμερικανών στα Δωδεκάνησα, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου σε δηλώσεις της τόνισε πως «αναμφισβήτητα η αμερικανική τουριστική αγορά παρουσιάζει πολλές δυνατότητες και μεγάλες προοπτικές για τα νησιά μας. Οι αφίξεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο του 2016 παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση. Ως περιφέρεια διεκδικούμε το μερίδιο που αναλογεί στα νησιά μας. Θέσαμε τις βάσεις για την προσέγγιση της συγκεκριμένης αγοράς και η προσπάθειά μας θα συνεχισθεί μεθοδικά και στοχευμένα».

Πηγή: ΑΠΕ

-Διαφήμιση-