Άμεση επέμβαση του ΕΛΓΑ απαιτεί ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

Με επιστολή του προς τον ΕΛΓΑ, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, τονίζει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί  από την καθυστέρηση της εκτίμησης των δηλώσεων τους μετά το χαλάζι  που έπληξε περιοχές του Δήμου, τον περασμένο Μάρτιο. Η καθυστέρηση του επιτόπιου ελέγχου και η παράταση χρόνου για τις αποζημιώσεις, έρχεται να επιβαρύνει ακόμα παραπάνω τους αγρότες και παραγωγούς που έχουν ήδη πληγεί από την οικονομική κρίση.  Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος, επιστύει την προσοχή στο γεγονός, πως με το πέρασμα του χρόνου θα είναι αδύνατη η εξακρίβωση των ζημιών και οι παραγωγοί θα μείνουν για άλλη μια φορά ακάλυπτοι. Ένα μείζον πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα τους δημότες του Δήμου Άργους Μυκηνών θα πρέπει να βρει άμεσα την λύση του.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση, που έπληξε πολλές περιοχές του Δήμου μας και ιδιαίτερα τις Δ.Ε. Λέρνας, Κουτσοποδίου και Μυκηνών, οι παραγωγοί  υπέβαλαν δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ όπου και έχουν ασφαλίσει την παραγωγή τους.

Η διαδικασία όμως που προβλέπεται μετά το πέρας της υποβολής των δηλώσεων από την πλευρά της υπηρεσίας σας, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και συγκεκριμένα δεν έχει ολοκληρωθεί ο επιτόπιος έλεγχος των δηλώσεων που ήδη έχουν παραληφθεί.

Όπως καταλαβαίνετε οι αγρότες βρίσκονται εδώ και πάρα πολύ καιρό στην  αναμονή, ωστόσο η καθυστέρηση είναι τόσο υπερβολική που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει την αγανάκτησή τους, ιδίως αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα ζημιωθέντα αγροτικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα ευπαθή (βερίκοκα, ροδάκινα νεκταρίνια) και σε μικρό χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν τα στοιχεία για την ακριβή εκτίμηση.

Επειδή καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες των δικαιολογημένων έντονων διαμαρτυριών των δημοτών μας και κατανοούμε την ανησυχία τους, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που  παράλληλα βιώνουν, θεωρώ χρέος μου να σας επισημάνω, ότι χρειάζεται επειγόντως επίσπευση των διαδικασιών και άμεση αποστολή γεωπόνων-εκτιμητών προκειμένου να διενεργηθούν οι έλεγχοι των δηλώσεων και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί μας το συντομότερο δυνατό.»