Ανατροπές στις πληρωμές των Συνδεδεμένων

Οι αδυναμίες που παρατηρήθηκαν στη λειτουργικότητα των αρχείων της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης του βόειου κρέατος το απόγευμα της Παρασκευής (28 Απριλίου), επέφεραν αλλαγές στα όσα είχαν δηλώσει στελέχη του Οργανισμού για τη ροη των πληρωμών.

Τελικά όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή πληρώθηκαν: 

– Η Συνδεδέμενη αιγοπρόβειου
– Τα ειδικά δικαιώματα βόειου
– Τα ειδικά δικαιώματα αιγοπροβάτων

Με βάση το ίδιο Δελτίο Τύπου, η Συνδεδεμένη Βόειου και τα καθεστώτα της φυτικής, αναμένεται να πληρωθούντην Τρίτη 2 Μαΐου.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ:

«Σήμερα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 41.161 δικαιούχων ενισχύσεις ύψους 56.335.866 ευρώ για τα μέτρα:

⇒ συνδεδεμενη αιγοπρόβειου

⇒ ειδικά δικαιώματα αιγοπροβάτων

⇒ ειδικά δικαιώματα βόειου

Θα ακολουθήσουν την Τρίτη 2 Μαΐου, η συνδεδεμένη ενίσχυση για το βόειο κρέας και τα υπόλοιπα καθεστώτα του φυτικού όπως έχει προγραμματισθεί.

Σε σχέση με την συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος επισημαίνεται ότι φέτος ενισχύθηκαν 41.059 δικαιούχοι κτηνοτρόφοι και το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε ανήλθε στα 53,6 εκ ευρώ, με τιμή ενίσχυσης 9,70 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο. Τα στοιχεία της αντίστοιχης πληρωμής το 2021 ήταν: 51,5 εκ ευρώ σε 37.864 δικαιούχους κτηνοτρόφους με τιμή ενίσχυσης 10,22 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι τα συμπληρωματικά και έκτακτα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας που ελήφθησαν από το ΥΠΑΑΤ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, βοήθησαν μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την παραγωγή γάλακτος παρά τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα του κόστους των εισροών.

Σημείωνεται ότι για να καταστεί επιλέξιμο κάθε ζώο και για να λάβει συνδεδεμένη ενίσχυση πρέπει να έχει παραδοθεί και καταγραφεί από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ποσότητα αιγοπροβείου γάλακτος τουλάχιστον 100 κιλών.»

Διαβάστε επίσης:

Όλα ανοιχτά για την πληρωμή του νέου πακέτου Συνδεδεμένων

Στα 114 ευρώ/ζώο η Συνδεδεμένη στο βόειο που πληρώνεται σήμερα – Θρίλερ με το αιγοπρόβειο