Ανοίγει ο ιαματικός τουρισμός

Τις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών μπορεί ν’ απολαύσει σύντομα το κοινό με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε δύο λουτροπόλεις της περιφέρειας, την Καβάλα και τη Σαμοθράκη, ο σχεδιασμός προβλέπει άνοιγμα την 1η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Υδροθεραπευτήριο με τις ζεστές θειούχες πηγές στη Σαμοθράκη, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Κατερίνα Καραμήτσου, θα λειτουργήσει με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρ’ όλα αυτά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον για κοινωνικό τουρισμό. Φέτος, το Υδροθεραπευτήριο, που διαθέτει δύο πισίνες (ανδρών και γυναικών) και δεκατρείς ατομικές μπανιέρες, πήρε την αναγνώριση φυσικού πόρου. Επί χρόνια έχει μεγάλη ανταπόκριση από όλη την Ελλάδα, αλλά φέτος το τοπίο είναι διαφορετικό και προσδοκούν να λειτουργήσουν μέχρι και τον Σεπτέμβρη. Ο τουριστικός σχεδιασμός τους εστιάζει στην παρθενική ομορφιά του νησιού.

Η λουτρική περίοδος στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων Καβάλας που ανήκει στις πιστοποιημένες με ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ λουτρικές εγκαταστάσεις, επίσης, αναμένεται να κρατήσει μέχρι τέλη Σεπτέμβρη. Στον χώρο, ο υπάρχων γιατρός εργασίας και οι υπεύθυνοι διαμορφώνουν τον τρόπο λειτουργίας στη νέα εποχή.

Μέσα από τον κοινωνικό τουρισμό φιλοξένησαν πέρυσι αρκετά άτομα, τόσο διαμένοντες όσο και λουόμενους. Σύμφωνα με την Κορίνα Γανίτου, διευθύντρια στο Πηλοθεραπευτήριο, την τρέχουσα περίοδο υποβάλλουν αίτηση, όπως κάθε χρόνο, για να ενταχθούν στον ΟΠΕΚΑ έτσι ώστε οι δικαιούχοι ν’ απολαύσουν τον ωφέλιμο για σειρά παθήσεων ιαματικό πηλό.

Το Πηλοθεραπευτήριο σχεδιάζει νέες υποδομές μέσα από έργο 3 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από την ΟΧΕ. Η ίδια εξηγεί πως επιχειρήθηκε να ενταχθεί στο έργο η σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό. Γίνεται επομένως η διαμόρφωση των όρων της διακήρυξης για να δημοσιοποιηθεί και να βρεθεί ο ανάδοχος.