Από τις ρωσικές επιθέσεις καταστράφηκαν 40.000 τόνοι σιτηρών στα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σιλό σιτηρών υπέστη ζημιές έπειτα από ρωσική επίθεση εναντίον του λιμανιού Ισμαήλ στον ποταμό Δούναβη.

“Ένας ακόμη ανελκυστήρας στο λιμάνι Ισμαήλ, στην περιοχή της Οδησσού, υπέστη ζημιές από τους Ρώσους. Τα ουκρανικά σιτηρά μπορούν να θρέψουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε το υπουργείο στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας, “ο εχθρός επιτέθηκε σε λιμενικές εγκαταστάσεις και βιομηχανικές υποδομές στον Δούναβη”, ενώ πρόσθεσε ότι “από τις επιθέσεις υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ένας ανελκυστήρας, υπόστεγα σιτηρών, δεξαμενές, αποθήκες και διοικητικά γραφεία”.

Μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, στις 17 Ιουλίου, η Μόσχα έχει πλήξει 26 λιμενικές εγκαταστάσεις, πέντε μη πολεμικά πλοία και 180.000 τόνους σιτηρών, σύμφωνα με το Κίεβο. Η Ρωσία απαντά ότι τα πλήγματα αυτά γίνονται σε αντίποινα για το ουκρανικό πλήγμα εναντίον γέφυρας την οποία χρησιμοποιεί για να ανεφοδιάζει τον ρωσικό στρατό στη νότια Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ