Από τη Θεσσαλία ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση νοθείας στη φέτα

Olive-Feta-Greek-Flag

Eνώ προδιαγράφεται αίσιο τέλος στην υπόθεση της Διεπαγγελματικής, η αρχή στο δικαστικό μέτωπο για την υπόθεση της παράνομης χρήσης εισαγόμενου γάλακτος έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για το ζήτημα της παράνομης χρήσης εισαγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος στη φέτα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς το θέμα αφορά κυρίως τη Θεσσαλία, όπου το φως της δημοσιότητας έχουν δει πλήθος καταγγελιών από κτηνοτρόφους, αλλά και από δημόσια πολιτικά πρόσωπα, όπως έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της υφυπουργού ΑΑΤ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, η οποία μίλησε για «όσους κλέβουν τον ιδρώτα των κτηνοτρόφων με παράνομες ελληνοποιήσεις».

Ρόλο στις πρόσφατες εξελίξεις φαίνεται ότι διαδραμάτισε και η προ ενός μηνός μηνυτήρια αναφορά του βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργου Κασαπίδη, κατά παντός υπευθύνου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την «έξαρση του φαινομένου των αθρόων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων αιγοπρόβειου γάλακτος, σε συνδυασμό με την παράλληλη νοθεία στην τυροκόμηση», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Με δηλώσεις του στην «ΥΧ» ο βουλευτής ανέφερε ότι «η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο, γιατί αφορά όλη τη χώρα. Ζήτησα να γίνει έλεγχος σε Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Αυτό μεταβιβάζεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στους εισαγγελείς των κατά τόπους νομών και ο κάθε εισαγγελέας κρίνει αν θα ξεκινήσει τη διαδικασία της προανάκρισης».

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι πριν από λίγες ημέρες με επιστολή τους οι Αγροκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Αραδοσιβίων, Ολύμπου, Τσαριτσάνης, Σαρανταπόρου, Βαλανίδας και Ποταμιάς, κατήγγειλαν την ύπαρξη καρτέλ και την ανοχή στην πρακτική των ελληνοποιήσεων. Όπως πληροφορήθηκε η «ΥΧ» συνομιλώντας με εκπροσώπους των ανωτέρω συλλόγων, μέσα στις επόμενες μέρες θα καταθέσουν στοιχεία στη Δικαιοσύνη.