Αποχωρεί το εμβληματικό αφεντικό της Dow Chemical, Άντριου Λιβέρις

Αποχωρεί το εμβληματικό αφεντικό της Dow Chemical, Άντριου Λιβέρις
-Διαφήμιση-

Την απόφασή του να αποσυρθεί ανακοίνωσε ο Άντριου Λιβέρις, επί δεκαετίες διοικητικός ηγέτης της Dow Chemical και, εδώ και λίγους μήνες, επικεφαλής του σχήματος DowDuPont που προέκευψε από τη συγχώνευση των δύο πολυεθνικών ομίλων.

Ο Λιβέρις αφήνει το «τιμόνι» του σχήματος, όπως είχε άλλωστε προ διετίας προαναγγείλει, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ντηλ, ύψους 130 δισ. δολαρίων. Η επόμενη μέρα της συμφωνίας περιλαμβάνει, όπως έχουν γράψει και σε σχετικά ρεπορτάζ η «ΥΧ» και το ypaithros.gr, το διαχωρισμό του νέου γκρουπ σε τρεις ξεχωριστές και αυτόνομες επιχειρηματικές οντότητες, εκ των οποίων η μια θα επικεντρωθεί στα αγροχημικά και θα φέρει την επωνυμία Corteva.

Οι Dοw Agrosciences και DuPont Pioneer φεύγουν, η Corteva έρχεται το 2019

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα ηγηθεί της επιχείρησης αυτής, όπως και εκείνης που θα δραστηριοποιείται στα specialties χημικά και θα κρατήσει το όνομα DuPont. Ωστόσο ο κ. Λιβέρις ανακοίνωσε το όνομα των επικεφαλής του τρίτου «πόλου» που θα προκύψει από τη συγχώνευση ο οποίος θα αφορά στα βιομηχανικά χημικά (materials science) και θα διατηρήσει την επωνυμία της Dow. Πρόκειται για τον τωρινό γενικό διευθυντή του συγκεκριμένου τμήματος, Jim Fitterling και τον οικονομικό διευθυντή του, Howard Ungerleider, αμφότεροι εκ των παλαιότερων στελεχών της Dow Chemical.

Ο 63χρονος και με ελληνικές ρίζες Άντριου Λιβέρις εργάζεται στην Dow Chemical για περισσότερο από 40 χρόνια ενώ εδώ και 10 και πλέον χρόνια έχει αναλάβει το τιμόνι του ομίλου. Από 1ης Απριλίου θα παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της DowDuPont και θα παραμείνει ως διευθυντής μέχρι 1ης Ιουλίου ενώ στη συνέχεια θα συνταξιοδοτηθεί. Όπως ο ίδιος δήλωσε, έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί οριστικά στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών.