ΟΣΔΕ: 700.000 έκαναν δήλωση. Επιβεβαίωση της “ΥΧ” από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Το σύστημα δεν... έβγαλε κανέναν παραγωγό απ' έξω

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Πληρωμών του ΥΠΑΑΤ, που έχει στη διάθεσή του ο αντιπρόεδρός του Γιώργος Αποστολάκης, μέχρι και τη 15η του Ιούνη πάνω από 690.000 αιτήσεις κατατέθηκαν εμπρόθεσμα, ενώ η συλλογή των αιτήσεων για τους εκπρόθεσμους συνεχίζεται μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Αποκλειστικό: Πάνω από 690.000 έκαναν δήλωσηΣχολιάζοντας μεμονωμένα δημοσιεύματα περί δήθεν προβλημάτων στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ που δυσχέραιναν τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων τα χαρακτήρισε ανυπόστατα, συμπληρώνοντας πως «είναι πραγματικά φοβερά αυτά που λέγονται και γράφονται. Το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο περιλαμβάνει γεωχωρικά στοιχεία και χάρτες, είναι εξαιρετικά μεγάλου όγκου. Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος, σας αναφέρω πως είναι πέντε φορές… βαρύτερο από αυτό του Taxis. Αυτό σημαίνει ότι, όταν έχεις στο σύστημα 700.000 αιτήσεις, οι οποίες δουλεύονται ταυτόχρονα, ίσως παρουσιαστούν κάποια μικροπροβλήματα. Αυτά, όμως, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στη διαδικασία».

Σε ερώτησή μας σχετικά με το αν το σύστημα πέταξε κάποιους παραγωγούς απ’ έξω (όπως κάποιοι διέδιδαν μέχρι και την τελευταία στιγμή) ο κ. Αποστολάκης είναι κατηγορηματικός: «Να επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά ότι το σύστημα δεν… έβγαλε κανέναν παραγωγό απ’ έξω.

Λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ της “ΥΧ” ο ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας, δημοσιεύοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ανακοινώνει ότι μέχρι τις 15/06/2016 έχουν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό του σύστημα 700.000 αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης που αφορούν το έτος 2016.

Η εκτίμηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. είναι ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων θα ανέλθει σε περίπου 710.000.

Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό μέχρι 11/7/2016 για την υποβολή των αιτήσεων. Στις αιτήσεις που υποβάλλονται από τις 16/6/2016 και μετά και αιτούνται ενεργοποίηση δικαιωμάτων θα επιβάλλονται ποινές, όπως αυτές προκύπτουν από τους κοινοτικούς κανονισμούς.

Οποιεσδήποτε άλλες εκτιμήσεις ή σχόλια που δημοσιοποιούνται απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Χ.Δ.