Αποκλειστικό: Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ι. Τσιάλτας

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση

Αποκλειστικό: Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ι. Τσιάλτας

Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή 16/11 εγγράφως στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτη, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ιωάννης Τσιάλτας. Στην παραίτηση του, ο κ. Τσιάλτας εξηγεί και τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή αυτή, την οποία είχε εξάλλου ανακοινώσει προφορικά πριν λίγες ημέρες στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, η απόφαση του κ. Τσιάλτα ελήφθη για μία σειρά από λόγους που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του ίδιου του Οργανισμού. Ειδικότερα, στην έλλειψη βούλησης από πλευράς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας του ΕΦΕΤ σε προσωπικό και χρηματοδότηση αλλά και σε πολλά θέματα επικαλύψεων αρμοδιοτήτων που είχαν προκύψει.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, στους λόγους που οδήγησαν τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ σε παραίτηση περιλαμβάνονται οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν σε επίπεδο οργάνωσης των αντίστοιχων ελέγχων στον τομέα των τροφίμων που δεν επιλύθηκαν. Παράλληλα, υπήρξαν πρωτοβουλίες άλλων υπουργείων για την διάσπαση του ελέγχου στον τομέα των τροφίμων, κάτι που θεωρείτο ότι είχε επιλυθεί οριστικά με την ίδρυση του ΕΦΕΤ. 

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΦΕΤ Ιωάννη Τσιάλτα