Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Καλαμάτα η πρωτοβουλία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την ενημέρωση των αγροτών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 25/7 στην Καλαμάτα ο κύκλος των περιφερειακών εκδηλώσεων της GAIA ΕΠΙΙΧΕΙΡΕΙΝ, σε συνέχεια του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας. Στόχος η ενημέρωση των παραγωγών για τους στόχους, τις προϋποθέσεις και τα εργαλεία στήριξης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2023-2027, αλλά και για τον ενισχυμένο ρόλο της γνώσης, της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Η ανταπόκριση του παραγωγικού κόσμου ήταν μεγάλη καθώς έδωσαν το παρόν προκειμένου να ενημερωθούν για τη νέα προγραμματική περίοδο. Μαζί με τους παραγωγούς στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών Μεσσηνίας και Κορίνθου καθώς και εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών όπως ο Γιώργος Κόκκινος από τον ΝΗΛΕΑ.

Συμμετοχή στον διάλογο που αναπτύχθηκε είχε και ο Γραμματέας –εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκραίκης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι βουλευτές Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ενώ στον διάλογο συμμετείχαν και οι προϊστάμενοι της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Έφη Γεωργακοπούλου και ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκεύοπουλος.  

Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος, ενώ τον κύκλο των χαιρετισμών-τοποθετήσεων άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΑΣΣΟΕ Γιώργος Κατσούλης.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΣΟΕ Γιώργος Κατσούλης

Εισηγήσεις πραγματοποίησαν οι Δημήτρης Καπνιάς, Διευθύνων Σύμβουλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Έλλη Τσιφόρου, Γενική Διευθύντρια GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Ιωάννης Μαυρουδής, Σύμβουλος Επιχειρησιακής Στρατηγικής και Εξωστρέφειας NEUROPUBLIC που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρισταμένων για πάνω από 2 ώρες.

Από αριστερά προς τα δεξιά οι Έλλη Τσιφόρου, Γενική Διευθύντρια GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Ιωάννης Μαυρουδής, Σύμβουλος Επιχειρησιακής Στρατηγικής και Εξωστρέφειας NEUROPUBLIC και Δημήτρης Καπνιάς, Διευθύνων Σύμβουλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η δράση ήταν υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), ενώ υποστηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του έργου ενημερωτικών δράσεων για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) “CAP2Fork – Προς ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων από τον αγρότη στον καταναλωτή”, το οποίο υλοποιεί η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ κατά το διάστημα 2021-2022.