Απορροφά την παραγωγή και σχεδιάζει αναδιάρθρωση συκεώνων η ΣΥΚΙΚΗ

Η διάθεση της παραγωγής ξηρών σύκων ήταν η πρώτη εντολή που έδωσε στη διοίκηση η γενική συνέλευση της ΣΥΚΙΚΗ, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από τη σκιά των νέων εξελίξεων με την πανδημία.

Ο διευθυντής της ΣΥΚΙΚΗ, Γιώργος Αγγελόπουλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνέλευσης, δήλωσε στην «ΥΧ»: «Η εντολή που πήραμε είναι να απορροφήσουμε και να διαθέσουμε όλη την παραγωγή της Πελοποννήσου, χωρίς να επηρεαστούμε από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των συκεώνων που αποτελεί βασικό στοιχείο για τη βιωσιμότητά τους».

Πέρα, όμως, από τα δύο ζητήματα, στη συνέλευση τονίστηκε η ανάγκη να παράγονται σύκα υψηλής ποιότητας. Όπως επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος, «για να γίνει αυτό, πρέπει να δημιουργηθούν υψηλού επιπέδου υποδομές, ώστε να αξιοποιούνται όλα τα προϊόντα».

Τέλος, όπως είπε, «τρέχουμε μέσω του προγράμματος του ΥΠΑΑΤ το Μέτρο 4.2.1., που μας δίνει τη δυνατότητα να μειώσουμε το κόστος παραγωγής λόγω χρήσης νέων τεχνολογιών και νέων μηχανημάτων». wΜε δεδομένη την έναρξη της συγκομιδής αυτές τις μέρες, ο κ. Αγγελόπουλος σημειώνει ότι «η εικόνα που υπάρχει είναι ικανοποιητική και όλα δείχνουν ότι πάμε σε μια καλή χρονιά, σε αντίθεση με την περασμένη. Πέρα από την ποιοτική αναβάθμιση θα έχουμε και ποσοτική αύξηση, αφού την περασμένη χρονιά η παραγωγή είχε πέσει στους 1.400 τόνους, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουμε με άνεση τους 2.000 τόνους, εάν δεν συμβεί κάτι απρόβλεπτο».