Φ. Αραμπατζή: Αξιοποίηση του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 για επενδύσεις στις ιχθυόσκαλες

Κινήσεις με τις οποίες ο κλάδος της αλιείας θα καταφέρει να αναδείξει τη δυναμική του προανήγγειλε με ανακοίνωσή της, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή κατά την πρωινή της επίσκεψή στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

Η αρμόδια υφυπουργός σημείωσε πως τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΥΠΑΑΤ διαθέτουν «ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την στήριξη και ανάπτυξη της αλιείας, ένα πρόγραμμα στο οποίο οι ιχθυόσκαλες και ιδίως αυτή του Κερατσινίου ως η μεγαλύτερη της χώρας έχουν πρωτεύοντα ρόλο καθώς άλλωστε αποτελούν ένα βασικό κρίκο στην αλυσίδα αξίας των αλιευτικών προϊόντων».

Προανήγγειλε διοχέτευση πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ 2014-2020), στην πραγματική οικονομία και επενδύσεις στον αλιευτικό Τομέα. Μεταξύ αυτών βρίσκεται η ένταξη επενδυτικών σχεδίων σε δράσεις εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των υποδομών στις ιχθυόσκαλες καθώς και της ασφάλειας των αλιέων με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Στόχος θα είναι όπως σημείωσε, η προστασία των καταναλωτών, η αύξηση του εισοδήματος των αλιέων καθώς και η αποφυγή επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου η κ. Αραμπατζή σημείωσε ότι έχει εγκριθεί, στο πλαίσιο του “Masterplan” του Πειραιά, παροχή δυνατότητας αύξησης της επιφάνειας της προκειμένου να υπάρξει βελτίωση των εγκαταστάσεων της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ