Αραχωβίτης – Τελιγιορίδου: “Στον αέρα η νέα ΚΑΠ και οι αγροτικές επιδοτήσεις, με αποκλειστική ευθύνη της Kυβέρνησης”

Euro money, bills and coins on the grass.

«H μια κακή πληρωμή διαδέχεται την προηγούμενη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σχετικά με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Και προσθέτουν: «Οι αγρότες και η πρωτογενής παραγωγή της χώρας μας θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ και την ευθύνη την έχει εξ ολοκλήρου η Κυβέρνηση της ΝΔ».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αρκούσαν τελικά τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ για να επιστρέψουμε από το νοικοκύρεμα που πετύχαμε σαν Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη χειρότερη δυνατή κατάσταση για τις αγροτικές ενισχύσεις. Με κυριολεκτικά διαλυμένα από τους “αρίστους” συστήματα, αποτέλεσμα των απευθείας αναθέσεων και της διαρκούς περιδίνησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, η μια κακή πληρωμή διαδέχεται την προηγούμενη. Πρόκειται για την τετραετία με τις πιο άδικες, λανθασμένες και αδιαφανείς πληρωμές των ενισχύσεων και αποζημιώσεων των αγροτών.

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την ελλιπέστατη προετοιμασία συστημάτων, υπηρεσιών και θεσμικού πλαισίου που οδηγούν σε συνεχή αναβολή την ενεργοποίηση της νέας ΚΑΠ και την υποδοχή των αιτήσεων των αγροτών -που θα ξεκινούσαν, υποτίθεται, την Πρωταπριλιά!

Οι αγρότες θα πρέπει να περιμένουν για άγνωστο ακόμη χρόνο, για ν’ αναγκαστούν στη συνέχεια  να κάνουν τις περίπλοκες και καινούργιες αιτήσεις “στο πόδι” και “στα τυφλά”, σε ένα σύστημα “κινούμενη άμμο”, με αρνητικές επιπτώσεις για όλη τη νέα προγραμματική περίοδο.

Κατά συνέπεια, η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, όποτε και εάν ανακοινώσουν την έναρξη, θα έχει μόνο ένα αποτέλεσμα: Οι αγρότες και η πρωτογενής παραγωγή της χώρας μας θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ και την ευθύνη την έχει εξ ολοκλήρου η Κυβέρνηση της ΝΔ. Ένας ακόμη λόγος γιατί πρέπει στις 21 Μαίου να φύγει».