Αργολίδα: Δειλά τα πρώτα βήματα για τον αλιευτικό τουρισμό

Ο αλιευτικός τουρισμός στην Αργολίδα είναι πλέον δεδομένο και τα πρώτα βήματα γίνονται από λίγους αλλά τολμηρούς, που αποφάσισαν να επενδύσουν σε έναν τομέα που μέχρι χθες ήταν άγνωστος σε πολλούς. Ένας από αυτούς είναι ο Ανδρέας Μπικάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Τολού, ο οποίος εκφράζει την ακλόνητη αγάπη του για την αλιεία.

«Ξεκίνησα να δουλεύω ως επαγγελματίας ψαράς τον Μάιο του 2013, αφού είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και στη Νομική.

Όταν ξεκίνησα να ψαρεύω το 2013, είχαν σταματήσει τις τράτες που σάρωναν τον βυθό και δεν άφηναν τίποτα στο πέρασμά τους στην παράκτια αλιεία και αυτό μας έδωσε ελπίδες. Στην πορεία επανήλθε η βενζινότρατα και αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα για την παράλια αλιεία, αφού δεν άφηναν πολλά περιθώρια για καλό ψάρι και δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο την οικονομική μας κατάσταση».

Αλιευτικός τουρισμός

Έτσι, η εμφάνιση της λύσης που άκουγε στο όνομα «αλιευτικός τουρισμός» αποτέλεσε τη διέξοδο που χρειαζόταν. Ο κ. Μπικάκης προχώρησε σε όσες κινήσεις απαιτούσε η Διεύθυνση Αλιείας και αμέσως μετά ξεκίνησε ένα νέο ταξίδι.

«Είναι χαρά μου να συναντιέμαι με ανθρώπους στους οποίους μεταφέρω τις χαρές του ψαρέματος και να τους βλέπω να μένουν ικανοποιημένοι. Η συντριπτική πλειονότητα των πελατών είναι ξένοι σε μία αναλογία 80%», εξηγεί και σημειώνει ότι το σκάφος πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, δίνοντας στον πελάτη την αίσθηση της σιγουριάς.