Αργολίδα: Βιολογικό συσκευαστήριο για αποστολές στην Ελβετία

Αργολίδα: Βιολογικό συσκευαστήριο για αποστολές στην Ελβετία
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ο Μιχάλης Δερνίκος από πιτσιρικάς ήταν µέσα στην παραγωγή και σήµερα, σε ηλικία 42 ετών, καλλιεργεί 100 στρέµµατα βιολογικά εσπεριδοειδή, έχοντας µανταρίνια, πορτοκάλια και λεµόνια στην περιοχή του Αργολικού Αργολίδας. Η µεγάλη παραγωγή και η απόφαση να βγάλει στο εξωτερικό τα προϊόντα του τον οδήγησε και στη σκέψη να αποκτήσει ένα δικό του συσκευαστήριο, που θα εξυπηρετούσε όχι µόνον αυτόν, αλλά και όσους παραγωγούς είχαν βιολογικό προϊόν και ήθελα να το κατευθύνουν στο εξωτερικό.

Η µονάδα έχει ξεκινήσει εδώ και έναν µόλις µήνα αλλά ήδη έχουν συνεργαστεί 20 περίπου παραγωγοί. «Οι αγορές του εξωτερικού είναι ανοικτές και τα προϊόντα που δίνουµε απορροφώνται µε την προϋπόθεση να έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα τα κάνει ελκυστικά στην αγορά», µας δηλώνει ο κ. Δερνίκος. Τα προϊόντα του κατευθύνονται κυρίως στην αγορά της Ελβετίας, όπου παραδίνονται σε εταιρεία διανοµής, η οποία διακινεί το σύνολο της παραγωγής του. «Η κρίση έχει επηρεάσει τη ζήτηση στην εγχώρια αγορά, σε αντίθεση µε τις ξένες, που δείχνουν µεγαλύτερο ενδιαφέρον».

-Διαφήμιση-

Οι τιµές των βιολογικών είναι κατά 30% αυξηµένες σε σχέση µε τα συµβατικά προϊόντα και το κόστος καλλιέργειας λίγο µεγαλύτερο. Το συσκευαστήριο για ευνόητους λόγους δέχεται µόνο παραγωγούς βιολογικών, που είναι υποχρεωµένοι να φέρουν µαζί τους το σχετικό πιστοποιητικό, ακόµα και εάν έχουν άλλες επιλογές στην αγορά.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki