Άρωμα γυναίκας για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Περιστεράς

Από το 1997, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην αγροτοκτηνοτρόφο Βασιλική Κώττη

Δεκαεννέα χρόνια στο τιμόνι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Περιστεράς βρίσκεται η Βασιλική Κώττη, που είναι η μακροβιότερη και μοναδική πρόεδρος σε συνεταιρισμό στον Νομό Θεσσαλονίκης και παλαιότερα η μικρότερη, σε ηλικία, πρόεδρος στην περιοχή. Η Βασιλική μπήκε δυναμικά στο αγροτικό γίγνεσθαι το 1997 με την εκλογή της τόσο στην ΚΕΣΠΥ, ως εκπροσώπου στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, ως δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Βασιλικών, όσο και με την ανάληψη της προεδρίας του συνεταιρισμού.

Άρωμα γυναίκας για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΠεριστεράςΣτα πρώτα της βήματα τη βοήθησε τόσο η αγροτική παράδοση της οικογένειάς της, όσο και η διάθεση για δουλειά και προσφορά. «Τα προβλήματα ήταν πολλά στην αρχή, αλλά με τον καιρό οι συνάδελφοι μαθαίνουν να σε σέβονται και να εκτιμούν τη γνώμη σου», τονίζει η Βασιλική. «Γνώριζα τα ζητήματα που μας απασχολούν, λόγω της οικογενειακής μας ενασχόλησης, και όπως ήθελα να επιλύσω τα προβλήματα της δικής μου επιχείρησης, έτσι ήθελα να ασχοληθώ και με των άλλων.

Αν και αρχικά δυσκολεύτηκα και έβαζα τα κλάματα, όταν δεν μπορούσα να επιλύσω τις δυσκολίες που προέκυπταν, ή τις αδικίες που έβλεπα να γίνονται, ή όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, ωστόσο με τον καιρό το ξεπέρασα», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Το βράδυ κι όταν όλοι έχουμε τελειώσει τη δουλειά μας, ενημερώνω τους συναδέλφους μου για τις πληρωμές, για τα μητρώα των κτηνοτρόφων, για το ΟΣΔΕ και πολλά άλλα ζητήματα. Αν και χάνω χρόνο και πολλές φορές και χρήματα, ποτέ δεν είδα τη συνδικαλιστική ενασχόλησή μου διαφορετικά», καταλήγει η Βασιλική.