Βάζουν μπρος στη Σκάλα Λακωνίας – Νέο ξεκίνημα με διαφάνεια

skala-lakonias-paragogoi
-Διαφήμιση-

Χρειάστηκαν να περάσουν πέντε χρόνια για να μπορέσει ο ΑΣΕ Σκάλας Λακωνίας να ενεργοποιηθεί και να κινηθεί με στόχο το όφελος των μελών-παραγωγών. Ο Παναγιώτης Αναστασάκος, νεοεκλεγμένος πρόεδρος του συνεταιρισμού, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, επισημαίνει: «Βρισκόμαστε σε μια κινητικότητα, με στόχο να είμαστε όπως ήμασταν πριν ανασταλεί η λειτουργία μας και να βάλουμε τις βάσεις για μια πορεία εξυγίανσης και ανάπτυξης». Όπως τονίζει, «ήδη είναι σε κατάσταση λειτουργίας το εργοστάσιο που διαθέτει ο συνεταιρισμός, όπως και η πλάστιγγα ζυγίσματος. Από τις αρχές Μαρτίου μπαίνουμε με το ελάχιστο δυνατό κόστος προδιαλογής στα Βαλέντσια, ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας και να αυξήσουμε το εισόδημα των αγροτών μας».

Μετά από μια μακρόχρονη απενεργοποίηση του συνεταιρισμού, η καχυποψία και η αμφισβήτηση για το τι θα ακολουθήσει είναι στα ύψη και ίσως ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη μελλοντική πορεία που ετοιμάζει η νέα διοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασάκο, «κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που ο συνεταιρισμός ήταν κλειστός, ήταν θύμα διαδόσεων και συκοφαντιών, χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί τη φήμη του και το όνομά του».

Στόχοι

Πλέον, τα μέλη και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού είναι έτοιμοι να προχωρήσουν. «Με διαφάνεια, διαύγεια, συνεχείς γενικές συνελεύσεις και χωρίς να κρατάμε τίποτα κρυφό, θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παραγωγών. Εμείς έχουμε μία καλή περιουσία, όπως είναι το εργοστάσιο συσκευασίας εσπεριδοειδών, έκτασης 5.000 τ.μ. με σύγχρονα μηχανήματα», υπογραμμίζει.

Η δυναμική του εργοστασίου είναι 5.000 κλούβες ημερησίως. Τα μέλη που είχε ήταν 1.960 και η παραγωγή ξεπερνούσε τους 60.000 τόνους.

Στους στόχους της διοίκησης μετά το 2020 θα μπουν και οι εξαγωγές, αλλά μέχρι τότε είναι σε διαδικασία ρύθμισης των οφειλών του συνεταιρισμού και καλεί τα μέλη του να υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες.