Αυξημένη κατά 10% η επισκεψιμότητα στο πρώτο διήμερο της Zootechnia

Αυξημένη κατά 10% η επισκεψιμότητα στο πρώτο διήμερο της Zootechnia

Aύξηση 10% της επισκεψιμότητας σε σχέση με την αντίστοιχη διοργάνωση του 2015 καταγράφεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην μεγαλύτερη έκθεση για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, την 10η Zootechnia.

Η έκθεση ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακη΄5 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, άνοδο κατά 13% παρουσιάζει και η προσέλευση των εμπορικών επισκεπτών, ενώ αξίζει να υπογραμμιστεί πως τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά ξεχωρίζει ιδιαίτερα η αύξηση των ξένων εμπορικών επισκεπτών.

Οι επισκέπτες προέρχονται από όλη την Ελλάδα, οι hosted buyers από 10 χώρες (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Αλγερία, Τυνησία, Αίγυπτος, Γερμανία, Ρουμανία, Ρωσία, Βουλγαρία και Κύπρο), ενώ έχουν έρθει στην έκθεση και 300 επισκέπτες από ομαδικές συμμετοχές από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία.

Στα πολύ θετικά στοιχεία της διοργάνωσης συγκαταλέγεται το γεγονός πως η ύπαρξη των hosted buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες) δίνει τη δυνατότητα για απευθείας υλοποίηση εμπορικών επαφών και επιχειρηματικών ραντεβού, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται το όφελος για τους εκθέτες.

Οι ξένοι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, ενώ συνολικά οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσωπούν 37 χώρες.

Πολλές είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις, τα συνέδρια και οι ημερίδες, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Zootechnia. 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)