Αχαϊα: Παράνομη υλοτομία σε Φλάμπουρα – Γουμένισσα

Στα «πράσα» πιάστηκαν τρεις αλλοδαποί από δασικό υπάλληλο την ώρα που προέβαιναν σε κοπή δέντρων δρυός, σε δάσος, στο δημοτικό διαμέρισμα Φλάμπουρα, στα όρια με το δημοτικό διαμέρισμα Γουμένισσας.

Μόλις αντίκρυσαν τον υπάλληλο του Δασαρχείου Καλαβρύτων εκείνοι πρόλαβαν να διαφύγουν, αφήνοντας όμως μεγάλο όγκο υλοτομημένης ξυλείας. Ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του τοπικού ΑΤ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών αλλοδαπών, οι οποίοι και αναζητούνται, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, τόσο για παράβαση της δασικής νομοθεσίας όσο και για απείθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέλη τις ίδιας οικογένειας (πατέρας και δύο γιοι), ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους σε παράνομο εμπόριο ξυλείας, σε συνεργασία με άλλους δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράνομη υλοτομία έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει οι περιπολίες στα βουνά.

Σύμφωνα με τους δασολόγους, οι μήνες κατά τους οποίους αυξάνονται τα φαινόμενα της λαθροϋλοτομίας είναι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος. Από την άλλη, τα δασαρχεία παρουσιάζουν σημαντική υποστελέχωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη «μάχη» κατά της λαθροϋλοτομίας.