Με αξιώσεις το συνέδριο HydroMediT στο Βόλο από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου

Με αξιώσεις το συνέδριο HydroMediT στο Βόλο από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου
-Διαφήμιση-

Μέχρι σήμερα, το HydroMediT έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια για τις νέες επιστημονικές και τεχνολογικές τάσεις και πτυχές των υδρόβιων έμβιων πόρων, καλύπτοντας τη Μεσόγειο και τις παρακείμενες θάλασσες.

Συνδιοργανώνεται ανά διετία από το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τεχνολόγων Ιχθυολόγων.

Το 3ο Συνέδριο HydroMediT 2018 φιλοξενείται στο Βόλο, με μια σειρά εθνικών και διεθνών φορέων ως συνδιοργανωτές, υποστηρικτές και χορηγοί. Τα γενικά πεδία και τα ειδικά θέματα του Συνεδρίου προσελκύουν εργασίες από όλη τη Μεσόγειο και τις παρακείμενες θάλασσες και ο κατάλογός τους προβάλλεται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.hydromedit.gr), που ενημερώνεται τακτικά.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή «συμμετέχουν ένα εξαιρετικό σύνολο βασικών ομιλητών από πολλούς τομείς της αλιείας, της υδατοκαλλιέργειας και της βιομηχανίας εφοδιασμού με θαλασσινά, καθώς και κυβερνητικές υπηρεσίες, περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες βιοποικιλότητας. Έχουμε ενώσει τις δυνάμεις και τους πόρους μας για να φιλοξενήσουμε μια σειρά από συζητήσεις των ειδικών ομάδων για τις θεματικές και παράλληλες συνεδρίες.

Το Συνέδριό μας αποτελεί το ιδανικό φόρουμ για αλληλεπιδράσεις μεταξύ επιστημόνων, ρυθμιστικών αρχών, βιομηχανίας και ενδιαφερόμενου κοινού και έχει ήδη προσελκύσει κεντρική υποστήριξη από διάφορους αντιπροσώπους και ενδιαφέρουσες ομάδες.

Το θέμα της συνάντησης, “Γαλάζια Βιοτεχνολογία στους Υδάτινους Έμβιους Πόρους”, υπογραμμίζει τη σημασία των καινοτόμων μεθόδων για την ασφαλή και βιώσιμη παροχή καλής ποιότητας τροφής από τη θάλασσα. Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής, οι φορείς της βιομηχανίας, οι επιστήμονες και οι οικολόγοι θα συνεργαστούν καθώς είναι όλοι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζει αυτός ο αναπτυξιακός κλάδος και να διασφαλίσουν ότι η βιοτεχνολογία σε πραγματικό χρόνο θα συμβάλλει θετικά στη βιωσιμότητα των έμβιων υδάτινων πόρων σε έναν μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ο κεντρικός μας ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής Αχιλλέας Καπανίδης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με θέμα “Μονο-μοριακές ιστορίες: από τις βιολογικές νανο-μηχανές στους έξυπνους βιοαισθητήρες” και οι διάφορες συνεδρίες θα διαρκέσουν από την Πέμπτη 8 έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο αναπληρωτής Καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (φώτο), πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

-Διαφήμιση-