Αυξάνεται ο χρόνος των καζαναριών για το τσίπουρο

Συνάντηση δημάρχου Τυρνάβου-αμβυκούχων με τον υφυπουργό Οικονομικών

Θετική εξέλιξη σχετικά με τον χρόνο απόσταξης του τσίπουρου Τυρνάβου σημειώθηκε μετά τη συνάντηση του δημάρχου Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα, και μελών της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Ελλάδος, με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, καθώς αποφασίστηκε η αύξηση του χρόνου απόσταξης (καζανιάς) στις 3,5 ώρες, αντί των 3 ωρών που ίσχυε έως σήμερα, ενισχύοντας έτσι τον χρόνο για τη διαδικασία της απόσταξης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, καθώς ένα βασικό αίτημα των αμβυκούχων να αυξηθούν οι ώρες απόσταξης του τσίπουρου ικανοποιείται από τον αρμόδιο υφυπουργό, Απ. Βεσυρόπουλο, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την κατανόησή του στο πρόβλημα.

Η επαναφορά του χρόνου της ‘‘καζανιάς’’ στις 3,5 ώρες για την περιοχή του Τυρνάβου, ώστε να μην αναγκαστούν οι αμβυκούχοι να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των αποσταγμάτων τους ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που είχαμε βάλει και το καταφέραμε. Με τη θετική αυτή εξέλιξη, επιλύονται και τα τελευταία προβλήματα που υπήρχαν ενόψει της έναρξης της αποσταγματικής περιόδου και όλοι ευελπιστούμε σε μία πολύ καλή χρονιά».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Υπαιθρος Χώρα»
που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022