Αυξήσεις 8 ευρώ/τόνο στο νέο τιμολόγιο βιομηχανικής ντομάτας του Νομικού

NOMIKOS-viomixaniki-ntomata

Ανεβασμένες κατά 8 ευρώ/τόνος σε σχέση με πέρυσι είναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ελάχιστες εγγυημένες τιμές της βιομηχανικής ντομάτας στο τιμολόγιο της νέας σεζόν που ανακοίνωσε η ΑΒΕΚ Νομικός.

Ενδεικτικά, για το εργοστάσιο των Φαρσάλων και για εκμεταλλεύσεις που απέχουν από αυτό πάνω από 25 χλμ, η υψηλότερη τιμή βάσης για φορτία όπου οι κόκκινοι και ακέραιοι καρποί αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 80% του συνόλου, διαμορφώνετια σε 98 ευρώ/τόνο και, ανάλογα με το χρονικό διάστημα της παράδοσης, προσαυξάνεται από 3 έως 8 ευρώ. Για το εργοστάσιο στο Δομοκό, η αντίστοιχη τιμή τιμή βάσης είναι 100 ευρώ/τόνο. Οι αντίχοιχες περσινές τιμές ήταν 90 ευρω/τόνος για το εργοστάσιο των Φαρσάλων και 92 ευρώ/τόνο για το εργοστάσιο Δομοκού.

Διαφοροποίηση και, για την ακρίβεια, αυστηροποίηση υπάρχει πάντως στις ξένες ύλες αφού, όπως σημειώνεται, φορτία με ξένες ύλες άνω του 20% δεν θα παραλαμβάνονται όταν πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%.

Στις τιμές περιλαμβάνεται και το 1 ευρώ/τόνο για εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης και συστήματος ευφυούς γεωργίας.

Η εξόφληση των παραγωγών θα γίνεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την παράδοση.

Η εταιρεία σημειώνει ότι οι αναφερθείσες τιμές είναι ελάχιστες εγγυημένες και οι τελικές τιμές θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι την έναρξη της συγκομιδής ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Δείτε ΕΔΩ το τιμολόγιο Φαρσάλων 

Δείτε ΕΔΩ το τιμολόγιο Δομοκού