Αύξηση στις τιμές του καπνού από τα 3,80 ευρώ που είναι σήμερα ζητά ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης

Αύξηση των τιμών στα καπνά που έχουν παραδώσει στους μεταποιητές ζητούν οι τα μέλη του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «οι Μεταποιητικές εταιρίες ζύγισαν 2,415,564 kgr καπνά. Η μέση τιμή της συγκεκριμένης ποσότητας που αγοράστηκε είναι στα 3,80 ευρώ».

Η τιμή αυτή σύμφωνα με τον συνεταιρισμό είναι δεν ικανοποιεί τους παραγωγούς και ζητούν να αυξηθεί. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι μεταποιητές είχαν υποσχεθεί ότι από το νέο έτος θα υπήρχε αύξηση των τιμών, κάτι που σύμφωνα με τον συνεταιρισμό δεν συνέβη.

«Για να αυξηθεί η σημερινή μέση τιμή πρέπει να ενωθούμε και να αντισταθούμε στους εμπόρους, για το καλό όλων μας πρέπει να μη βιαστούμε να δώσουμε τα καπνά μας και να περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή», αναφέρει ο συνεταιρισμός.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης:

Αξιότιμα Μέλη του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης

Μέχρι τις 30/12/2019 οι Μεταποιητικές εταιρίες ζύγισαν 2,415,564 kgr καπνά. Η μέση τιμή της συγκεκριμένης ποσότητας που αγοράστηκε είναι στα 3,80 ευρώ, εμείς σαν Συνεταιρισμός πάντα λέμε στους εμπόρους ότι αυτές οι τιμές δεν μας ικανοποιούν αυτό που μας απάντησαν οι έμποροι ότι οι τιμές θα αυξηθούν από το νέο έτος. Από 13/01/2020 οι έμποροι άνοιξαν τις αγορές εμείς δεν παρατηρήσαμε καμία διαφορά στις τιμές.

Αξιότιμα μέλη του Συνεταιρισμού για να αυξηθεί η σημερινή μέση τιμή πρέπει να ενωθούμε και να αντισταθούμε στους εμπόρους, για το καλό όλων μας πρέπει να μη βιαστούμε να δώσουμε τα καπνά μας και να περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΙΜΩΝ ΜΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

8,30 – 5,20 – 4,25 – 2,25