Αυτοψία Λυκουρέντζου – Τριαντόπουλου στις πληγείσες περιοχές του Παγγαίου

Οι έκτακτες ανάγκες χρήζουν έκτακτων τρόπων ανέφερε ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος σε θέματα κρατικής αρωγής από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος σε σύσκεψη αγροτών και εκπροσώπων φορέων στην Ελευθερούπολη το δήμου Παγγαίου, παρουσία Υπ Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Τόνισε ότι “ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπουργείων στοχεύει στη λήψη στοχευμένων μέτρων ώστε να αποζημιωθούν γρήγορα και δίκαια οι πληγέντες αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις”.

Από την πλευρά του ΕΛΓΑ ο πρόεδρός του Ανδρέας Λυκουρέτζος επεσήμανε ότι “θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο του κανονισμού του φορέα”, ενώ ανακοίνωσε την ενίσχυση με 120 επιπλέον άτομα για την γρήγορη και πλήρη καταγραφή των ζημιών και ζήτησε να μην ζητηθούν παρατάσεις ώστε να προχωρήσουν οι εκτιμήσεις.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκης, η γ.γ. του υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, Χ. Καλογήρου, ογ.γ. του υπ οικονομικών Ν. Κουλοχέρης. ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Β Παπαγεωεργίου και οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού.

“Ο συντονισμός όλου αυτού του μηχανισμού αποδεικνύει την ουσιαστική διαχείριση των προβλημάτων” τόνισε ο υπουργός Εθν. Άμυνας βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

“Η άμεση ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού δείχνει ότι θα υπάρξουν γρήγορες λύσεις για τους αγρότες μας που είδαν να καταστρέφεται παραγωγή και υποδομές”, δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο με εκπροσώππυς των αγροτών επισκέφθηκε τις πληγείσες περιχές.

Πηγή: ertnews.gr