Βαθιά ανάσα για τον ΑΣΕ Σκάλας μετά τη ρύθμιση χρεών προς την παλιά ΑΤΕ

Μια βαθιά ανάσα και μια αχτίδα φωτός για το μέλλον έδωσε στα μέλη του ΑΣΕ Σκάλας Λακωνίας η ρύθμιση των χρεών προς την παλιά ΑΤΕ, που απειλούσε με αφανισμό έναν από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς της Πελοποννήσου.

Ένα βήμα πριν από τον πλειστηριασμό και μετά από τριετή αγώνα, η διοίκηση βρήκε τη λύση και κατέθεσε ένα σχέδιο βιωσιμότητας, που έπεισε τους πιστωτές να μην προχωρήσουν εις βάρος του συνεταιρισμού.

«Τα καλά αποτελέσματα του συνεταιρισμού μέχρι τον Αύγουστο του 2021 ήταν ο καλύτερος σύμμαχος στην προσπάθεια που κάναμε για να βρεθεί λύση», δηλώνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Παναγιώτης Αναστασάκος. Και συμπληρώνει: «Η δημοσιοποίηση του πλειστηριασμού μάς πήγε πίσω, αφού ο κόσμος δεν μας εμπιστευόταν.

Τώρα πλέον κάνουμε μία νέα αρχή, στην οποία δεν θα κουβαλάμε αυτόν τον βραχνά και μπορούμε να εργαστούμε σε άλλη βάση και πάντα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας». Αναφερόμενος στο μέλλον και στη δυνατότητα που έχει ο συνεταιρισμός να υπηρετήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις που ανέλαβε μετά τη ρύθμιση, ο Παναγιώτης Αναστασάκος τονίζει ότι «το σχέδιο βιωσιμότητας, αλλά και το επιχειρηματικό σχέδιο που έχουμε δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας».

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του συνεταιρισμού, που δείχνουν ένα εκατομμύριο τζίρο και μεγάλο κέρδος, συνηγορούν στην άποψη που εκφράζει ο συνεταιρισμός και στο γενικότερο κλίμα ευφορίας που έχει επικρατήσει. Κλείνοντας, ο κ. Αναστασάκος εκτιμά ότι ο συνεταιρισμός θα ξεπεράσει τους 12.000 τόνους παραγωγής χυμού μέσα στο 2022 και θα συνεχίσουν τις εξαγωγές με τους ίδιους ρυθμούς στην ευρωπαϊκή αγορά.