Βελτιώνεται το οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας

Η ιδιαίτερη γεωμορφολογική εικόνα της Ευρυτανίας προξενεί πολλές δυσκολίες στη χάραξη ενός σύγχρονου οδικού δικτύου. Προς το παρόν, οι έντονες κατολισθήσεις θέτουν σοβαρά εμπόδια στην απρόσκοπτη μετακίνηση των οδηγών και πολλές φορές είναι η αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων. Ακόμη, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, σε συνδυασμό με την παλαιότητα του οδικού δικτύου, δημιουργούν μεγάλες ανάγκες για εργασίες συντήρησης.

Εάν σε αυτό συνυπολογιστεί και το μήκος του οδικού δικτύου, το οποίο ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, η διαχείρισή του καθίσταται δύσκολη, ενώ το βασικότερο ζήτημα εστιάζεται στην εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των οδηγών.

Προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και καλυτέρευσης του οδικού δικτύου κινείται και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ώστε να καλύψει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανάγκες που παρουσιάζονται από τις φθορές. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, με στόχο την αναβάθμιση, αλλά και την αποκατάσταση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του Άρη Τασιού, αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτές οι παρεμβάσεις στους οδικούς άξονες θα βελτιώσουν σημαντικά το δίκτυο. «Μετά από τη διαδικασία της δημοπράτησης, ξεκινήσαμε ήδη τη συμβασιοποίηση του έργου, με τίτλο “Συντήρηση ασφαλτοστρώσεων οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας”. Οι παρεμβάσεις αυτές θα βελτιώσουν σημαντικά τις οδικές υποδομές του τόπου μας».