Βερίκοκο: Στα ύψη η τιμή, αλλά στον πάτο η παραγωγή

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις στην Αργολίδα για την πορεία του βερίκοκου. Τόσο στην Επίδαυρο, όσο και στην Ερμιονίδα, υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις σχετικά με τη συνολική εικόνα που έχει διαμορφωθεί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει από την περιοχή της Επιδαύρου ο γεωπόνος και παραγωγός, Τάσος Μπινιάρης, «οι τιμές στην περιοχή μας είναι πολύ καλές. Στο χωράφι έφτασαν τα 2 ευρώ, ενώ οι παραγωγοί που πούλησαν στη λαϊκή είχαν τιμή από 3,50 έως 4 ευρώ. Μέχρι στιγμής το βερίκοκο πάει καλά και δεν υπάρχει μείωση τιμών, σε αντίθεση με άλλες χρονιές». Σε ό,τι αφορά τη μείωση της παραγωγής, ο ίδιος τονίζει ότι στην Επίδαυρο ήταν λίγα τα σημεία που χτύπησε ο πάγος, κυρίως αυτά που ήταν πάνω από τον κάμπο. «Η ζώνη αυτή είχε μεγάλη μείωση, αλλά συνολικά ο κάμπος δεν είχε καμία ζημιά».

Στην Ερμιονίδα, ο γεωπόνος Βασίλης Πασιαλής τονίζει ότι «η φετινή χρονιά είχε τρεις παγετούς, που δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στην παραγωγή. Υπάρχουν ποικιλίες που είχαν μηδενική στρεμματική απόδοση, ενώ η μείωση διαφοροποιείται, ανάλογα με την ποικιλία. Παράλληλα, επηρεάστηκαν και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Οι τιμές που ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου έφτασαν στη λιανική αγορά στα 4-4,50 ευρώ ενώ στο χωράφι στα 2-2,50 ευρώ, όμως το τελευταίο δεκαήμερο υπήρξε μία αισθητή πτώση», καταλήγει.