Βιβλίο: Υλοτομία και ασφάλεια – Τεχνικές Υλοτομίας και Πρώτες Βοήθειες

Ένα βιβλίο Ανάσα ζωής για το Δάσος και τους Υλοτόμους

Η STIHL HELLAS με αίσθημα ευθύνης στον άνθρωπο και με στόχο την ασφάλεια των χρηστών των μηχανημάτων της, παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά ένα σημαντικό συγγραφικό εγχείρημα που πήρε σάρκα και οστά χάρη σε δύο σπουδαίους συνεργάτες δασοπόνους/πυροσβέστες τον κο Νικόλαο Ι. Τσιπλακίδη και τον κο Ευστράτιο Κ. Αναστασόπουλο.

Το βιβλίο “Υλοτομία και ασφάλεια: Ένα βιβλίο Ανάσα ζωής για το Δάσος και τους Υλοτόμους – Τεχνικές Υλοτομίας και Πρώτες Βοήθειες” είναι το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα των δύο δασοπόνων και έρχεται ως φυσική συνέχεια μίας σειράς σεμιναρίων που πραγματοποιήσαν από κοινού με τη STIHL τα τελευταία χρόνια σε δεκάδες υλοτομικούς συνεταιρισμούς ανά την Ελλάδα, με μοναδικό κίνητρο την σωστή και έγκαιρη ενημέρωση όλων των υλοτόμων για τις πρώτες βοήθειες που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ίδιοι, τόσο για την δική τους ασφάλεια όσο και των συναδέλφων τους που εργάζονται μαζί τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες και σε δύσβατες περιοχές.

Οι συγγραφείς έχοντας αφιερώσει τη μισή τους ζωή στο δάσος, στην κατάσβεση πυρκαγιών, στη διάσωση και γενικότερα στην παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο, γνωρίζουν ότι πολλά από τα ατυχήματα που οι ίδιοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ως πυροσβέστες διασώστες, θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί ή αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, αν οι γύρω τους γνώριζαν ακριβώς τι και πως έπρεπε να πράξουν.

Το βιβλίο αυτό καλύπτει βασικές αρχές, τεχνικές και κανόνες ασφαλείας στην εργασία στο δάσος και το σημαντικότερο βασικές αρχές πρώτων βοηθειών και ενέργειες διάσωσης, με τρόπο απλό και κατανοητό χωρίς «βαριά» επιστημονική ορολογία αλλά με επαγγελματική τεκμηρίωση.

Ένα βιβλίο γραμμένο από καρδιάς αφιερωμένο σε όλους τους «δασικούς» και την ασφάλειά τους.

Διαθέσιμο από 21/3/2022 Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας στο πιστοποιημένο δίκτυο αντιπροσώπων STIHL σε όλη την Ελλάδα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.