Βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα ΜΕΝΟΙΚΙΟ: Διαβατήριο για τις εξαγωγές τα βραβεία

Ο Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Μενοίκιο Δράμας συνεχίζει με επιτυχία την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με καθετοποιημένες διαδικασίες και με αφετηρία την καλλιέργεια ποιοτικών βιολογικών δημητριακών. Παράλληλα, διαθέτει το δικό του ζωικό κεφάλαιο σε μία σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα.

Το ΜΕΝΟΙΚΙΟ συνεργάζεται με περισσότερους από 100 παραγωγούς από τη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη, αναγνωρισμένους συνεργάτες, οι οποίοι ταΐζουν τα ζώα με σιτηρέσια του Συνεταιρισμού, επιτυγχάνοντας τη σταθερή ποιότητα γάλακτος, που δημιουργεί υπεραξία στο προϊόν. «Επενδύουμε στη ζώνη γάλακτος, προσπαθούμε να διατηρούμε καλή επικοινωνία με τον παραγωγό, ώστε να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων, γιατί η τεχνολογία προχωράει και οφείλουμε να εξελισσόμαστε», περιγράφει ο Γιώργος Μελενεκλής, υπεύθυνος παραγωγής, πωλήσεων και επικοινωνίας, εξηγώντας ότι η εγγυημένη σταθερή ποιότητα έφερε πρόσφατες διακρίσεις στο ΜΕΝΟΙΚΙΟ σε δύο μεγάλους διαγωνισμούς.

Ο καθένας συμβάλλει από την πλευρά του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και, όταν βραβεύεται ένα προϊόν, βραβευόμαστε όλοι. Παράλληλα με τη συμβολή στις πωλήσεις, το βραβείο ενθαρρύνει την παραγωγή

Στον διαγωνισμό Great Taste 2019, η βιολογική φέτα και το βιολογικό πρόβειο γιαούρτι ΜΕΝΟΙΚΙΟ κέρδισαν δύο αστέρια, ενώ το βιολογικό κατσικίσιο τυρί και το βιολογικό κατσικίσιο κεφίρ κατέκτησαν ένα αστέρι. «Ο διαγωνισμός γίνεται με γευσιγνώστες που δοκιμάζουν το προϊόν και, ανάλογα με τη γεύση, αποδίδουν τα αστέρια», αναφέρει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι και πέρυσι διακρίθηκαν στον ίδιο διαγωνισμό, ενώ το 2016 το βιολογικό πρόβειο γιαούρτι βραβεύτηκε σαν καινοτόμο προϊόν.

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες, στα International Cheese Awards, όπου διαγωνίζονται αποκλειστικά γαλακτοκομικά προϊόντα, το κατσικίσιο βιολογικό κεφίρ κατέκτησε χρυσό βραβείο ως γευστικό ρόφημα που διαθέτει υγιεινά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μελενεκλής εξηγεί ότι παρόμοιες διακρίσεις για το ΜΕΝΟΙΚΙΟ, που δραστηριοποιείται στις εξαγωγές τον τελευταίο χρόνο, αποτελούν ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα «για να μπορούμε να είμαστε υπολογίσιμοι στην αγορά του εξωτερικού». Προσθέτει ότι στα πρώτα τους εξαγωγικά βήματα δεν συνάντησαν δυσκολίες, γιατί απευθύνονται σε χώρες που εκτιμούν και μπορούν να πληρώσουν το ποιοτικό τρόφιμο. «Η βιολογική αγορά του εξωτερικού υποδέχεται τα προϊόντα μας και τα βραβεία συμβάλλουν στην προώθησή τους». Εξηγεί ότι ειδικά ο τομέας του παραδοσιακού γιαουρτιού έχει περιθώριο εξαγωγών.

Η καλή παρουσία των προϊόντων του Συνεταιρισμού στην ελληνική αγορά αποτέλεσε προϋπόθεση στροφής στο εξωτερικό. Εξάγουν σε Κύπρο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία και Καναδά. Ο κ. Μελενεκλής λέει ότι μοιράστηκαν τα ευχάριστα νέα των πρόσφατων βραβείων με το προσωπικό. «Ο καθένας συμβάλλει από την πλευρά του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και, όταν βραβεύεται ένα προϊόν, βραβευόμαστε όλοι. Παράλληλα με τη συμβολή στις πωλήσεις, το βραβείο ενθαρρύνει την παραγωγή». Κλείνοντας, ανακοινώνει ότι «είναι στα σκαριά συνεργασίες με ελληνικά πανεπιστήμια για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων».