Βιομηχανία Ζωοτροφών ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ: Οι ζωοτροφές μας είναι απόσταγμα εμπειρίας 60 ετών

Με σεβασμό στον Έλληνα πτηνοτρόφο και κτηνοτρόφο, παράγουμε προϊόντα που καλύπτουν πλήρως τις υψηλές διατροφικές ανάγκες των ζώων

Χάιντι Κατσάρα – Υπεύθυνη Συντονισμού & Strategic Sourcing Manager της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ

Η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ, του Ομίλου «Αμβροσιάδη ΑΒΕΕ – Κοτόπουλα Ολύμπου» με έδρα την Πιερία, γνωρίζοντας δεκαετίες τώρα τις διατροφικές ανάγκες των πουλερικών, έχει σχεδιάσει πλήρως εξειδικευμένες τροφές, ανάλογα με το είδος τους και το στάδιο της ανάπτυξής τους.

Η Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, αποτελεί μια από τις πλέον καθετοποιημένες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις παραγωγούς της χώρας με:

 υπερσύγχρονο εκκολαπτήριο

βιομηχανία ζωοτροφών

ιδιόκτητες φάρμες εκτροφής

νέας τεχνολογίας πτηνοσφαγείο

και δίκτυο υποκαταστημάτων χονδρικής σε όλη την Ελλάδα

Η επιστημονική ομάδα από τη Βιομηχανία Ζωοτροφών ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ καλείται καθημερινά να παράγει τη βέλτιστη τροφή που θα χαρίσει στην εκτροφή των πτηνών μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για να αναπτυχθούν σωστά και να αποδώσουν τα βέλτιστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά δηλαδή νόστιμο, μαλακό, ζουμερό κρέας κοτόπουλο.

Μελετάμε και ερευνούμε παρακολουθώντας συνεχώς τις εξελίξεις του κλάδου, συμμετέχουμε σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες που αφορούν την εφαρμοσμένη επιστήμη της πτηνοτροφίας σε θέματα, όπως:

Βιοασφάλεια

Παθολογία / Μεταβολικά νοσήματα

Εμβολιασμοί

Ανοσοβιολογία

Εφαρμοσμένη διατροφή

Φυσιολογία θρέψεως

Εφαρμογή φυτογενών κ.λπ.

Συμβουλευόμαστε παγκόσμιας εμβέλειας επιστήμονες και φροντίζουμε να μεταλαμπαδεύσουμε σε Έλληνες πτηνοτρόφους την τεχνογνωσία και την εμπειρία για τη συνεχή βελτίωση και ανάδειξη του κλάδου.

Αξιοποιώντας τη γνώση, την επιστήμη, την τεχνολογία και την εμπειρία, παράγουμε και συστήνουμε νέα προϊόντα που καλύπτουν τις ολοένα αυξανόμενες διατροφικές ανάγκες  των πτηνών και καινοτομούμε με νέες πρακτικές όπως η εισαγωγή / χρήση αρωματικών φυτών και μειγμάτων αιθέριων ελαίων όπως ρίγανη, γλυκάνισο, κανέλα, σκόρδο και γνωρίζοντας τις ευεργετικές ιδιότητές τους τόσο στο επίπεδο της ευζωίας/υγείας όσο και στο επίπεδο ποιότητας του τελικού προϊόντος. Οι ζωοτροφές της Βιομηχανίας Αμβροσιάδη βασίζονται σε άριστα δημητριακά, ισορροπημένα και σχεδιασμένα να καλύπτουν το ιδανικό ισοζύγιο βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων που απαιτεί κάθε παραγωγικό ζώο.

Η ασφάλεια και η ποιότητά τους εξασφαλίζονται με τη χρήση νέων τεχνολογιών ελέγχου όπως NIR, ELISA, HPLC, ενώ οι συνεχείς αυτοέλεγχοι εξασφαλίζουν την άριστη υγιεινή και ιχνηλασιμότητα με πιστοποιήσεις κατά HACCP (ISO 22000/FSSC 22000).

Την υλοποίηση πολυετούς έρευνας αποτελεί το «ΧΡΥΣΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ» που έχει αγκαλιαστεί από τους καταναλωτές. Ένα ιδιαίτερο κοτόπουλο, με διατροφή βασισμένη στο καλαμπόκι που έχει εμπλουτιστεί με λιναρόσπορο, ρίγανη και μείγμα αρωματικών φυτών. Η εκτροφή του είναι μελετημένη, προσεγμένη και προσανατολισμένη, ώστε το τρυφερό, ζουμερό και ιδιαίτερα γευστικό του κρέας να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Μέσα στο 2020 έχει λάβει δύο ανώτατες βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Με τα μάτια του παραγωγού στην υπηρεσία των πελατών μας

Η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ζωοτροφών για μηρυκαστικά με την ίδια φιλοσοφία υψηλών προδιαγραφών, γεγονός που αντανακλάται στην προτίμηση του επαγγελματία κτηνοτρόφου. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που προσφέρουμε μέσω της διατροφής τόσο στην υγεία όσο και στην υψηλή γαλακτοπαραγωγή των ζώων των Ελλήνων αιγοπροβατοτρόφων. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσουμε σωστά τους παραγωγούς για τα πλεονεκτήματα της σωστής διατροφής στο τελικό προϊόν τους (κρέας πουλερικών, αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων, αβγά, γάλα).

Η σωστή διατροφή είναι ίσως ο πιο δυνατός σύμμαχος του παραγωγού, είναι το μέσο το οποίο θα οχυρώσει το ζωικό του κεφάλαιο, αλλά συγχρόνως θα πετύχει και τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσδοκά.

Είναι πλεονέκτημα της Βιομηχανία Ζωοτροφών ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ να είναι και παραγωγός, αλλά συγχρόνως και πελάτης των ζωοτροφών της. Βρισκόμαστε καθημερινά μέσα στις ιδιόκτητες φάρμες μας και στις μονάδες των παραγωγών μας, μοιραζόμαστε κοινές δυσκολίες, αγωνίες, και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κοινή καθημερινότητα.

Είναι γνωστό ότι η ενασχόληση με τη ζωική παραγωγή απαιτεί προσήλωση, συνεχή παρουσία και ζήλο. Για τον λόγο αυτόν είμαστε διαρκώς πλάι τους με σεβασμό, άριστα προϊόντα, διαρκή τεχνική υποστήριξη και συμβουλευτική.

Ευχόμαστε μια καλή και παραγωγική χρονιά σε όλους τους κλάδους της πτηνοτροφίας και κτηνοτροφίας, καλή δύναμη στους παραγωγούς, να συνεχίσουν να παράγουν με ζήλο και μεράκι και να στρώνουν το ελληνικό τραπέζι με νόστιμα και υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας αγαθά.

ΛΕΥΚΑ – ΚΟΡΙΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ – 601000 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τηλ.: 23510 42200 / [email protected]