11/12/2015 φύλλο 06

γράφει ο Μπιστικός

Μπιστικός
  • -«Πόρτα» έφαγε από τον Βαγγέλη Μπούτα ο Λαρισαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος. Στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής μεταξύ Θεσσαλών αγροτών και του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, ο Β. Μπούτας, μόλις είδε τον συριζαίο βουλευτή, είπε: «Τι θες εσύ εδώ; Άμα ήταν να φωνάζαμε κι άλλους βουλευτές που δεν ψηφίσανε μνημόνια».
  • -«Μας είπαν για λουλούδι αλλά μας βγήκε γαϊδουράγκαθο» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Βαγγέλης Μπούτας για την κυβέρνηση και την πολιτική της στα αγροτικά. Διεμήνυσε μάλιστα πως οι αγρότες ξεκινούν πόλεμο για το φορολογικό και ότι θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα με τις οικογένειές τους στα μπλόκα.
  • -«Η πρωτοφανής δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι δεν θα εφαρμόσει διάταξη νόμου που ο ίδιος εισηγήθηκε και συνυπέγραψε, περνάει δικαιωματικά στις κορυφαίες στιγμές πολιτικού αμοραλισμού» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος. Όπως μαθαίνω, ο πρώην αναπληρωτής, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, λέει πως το 2014 ο Β. Αποστόλου, ως υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας είχε ταχθεί υπέρ ενός «πακέτου Χατζηγάκη»…
  • -Στα χαρτιά κινδυνεύει να μείνει η δημιουργία των αγορών παραγωγών (farmer’s markets). Αυτό τονίζει σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστός, αφήνοντας αιχμές ότι η περιβόητη ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργείων εκκρεμεί χωρίς προφανή λόγο.