Βοσκός σχηματίζει καρδιά με το κοπάδι του στη μνήμη της θείας του [βίντεο]

Ένας βοσκός μηχανεύτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να αποχαιρετίσει την εκλιπούσα θεία του, στην κηδεία της οποίας δεν μπόρεσε να πάει λόγω των μέτρων της χώρας του κατά του κορωνοϊού.

Ο βοσκός, ονόματι Μπεν Τζάκσον, κατοικεί στην Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, σε απόσταση 400 χλμ. από το Κουίνσλαντ, όπου ζούσε η θεία του. Όταν η γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά από μια διετή μάχη για τον καρκίνο, ο κ. Τζάκσον βρήκε τον δικό του τρόπο να τιμήσει την μνήμη της: Εξ αποστάσεως, αλλά με μεγαλοπρέπεια.

Την ώρα που θα τάιζε τα πρόβατά του, ο βοσκός άπλωσε την τροφή σε σχήμα καρδιάς και έστειλε ένα drone να καταγράψει τη διαδικασία από ψηλά. Μετά από 1-2 αποτυχημένες προσπάθειες, ο άνδρας κατάφερε να σχηματίσει μια…προβατίσια καρδιά και να ολοκληρώσει το βίντεο, το οποίο έστειλε στους κοντινότερους συγγενείς της θείας του στο Κουίνσλαντ.

«Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να παραβρεθώ στην κηδεία της και ένιωθα απελπισμένος. Καθώς ετοιμαζόμουν να ταΐσω τα πρόβατά μου, μού ήρθε η ιδέα να τα βάλω να σχηματίσουν μια μεγάλη καρδιά, η οποία βέβαια ωχριά μπροστά στην μεγάλη καρδιά της θείας μου», είπε ο κ. Τζάκσον αργότερα στο BBC.

Το βίντεο με τα πρόβατα έγινε αμέσως viral στα social media και παίχτηκε σε όλα τα κανάλια της Αυστραλίας. Σύμφωνα με τον βοσκό, εάν η θεία του ζούσε θα είχε εκτιμήσει βαθύτατα την κίνηση αυτή από μεριάς του. Δεν πρόκειται, εξάλλου, για την πρώτη φορά που ο κ. Τζάκσον επιχειρεί να κάνει…τέχνη με τη βοήθεια του κοπαδιού του. Στο παρελθόν, ο βοσκός είχε βάλει τα πρόβατά του να δημιουργήσουν και άλλα σχήματα και η θεία του υπήρξε, όσο ζούσε, μεγάλη θαυμάστρια των δημιουργιών του.

«Θα ήταν υπερήφανη αν έβλεπε τόσο κόσμο να χαμογελά και να απολαμβάνει την καρδιά που έφτιαξα για εκείνη. Πρόκειται για αγνή αγάπη και η αγάπη μπορεί να μαγέψει τους πάντες!»

ΠΗΓΗ: BBC , eleftherostypos.gr