Οι Βρυξέλλες δεν ανησυχούν για έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ από Κίνα για εισαγωγές χοιρινού από την ΕΕ

Η Ισπανία ζητεί διαπραγματεύσεις
18/06/2024
1' διάβασμα
oi-vryxelles-den-anisychoun-gia-enarxi-erevnas-antintabingk-apo-kina-gia-eisagoges-choirinou-apo-tin-ee-323974

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανησυχεί για την έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ από την Κίνα για το εισαγόμενο χοιρινό και τα υποπροϊόντα του από την ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ΕΕ θα παρέμβει κατάλληλα για να διασφαλίσει ότι η έρευνα συμμορφώνεται με όλους τους σχετικούς κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η έρευνα ξεκίνησε κατόπιν καταγγελίας της κινεζικής Ένωσης Κτηνοτροφίας. Ωστόσο αυτή ξεκινά μετά την ανακοίνωση των Βρυξελλών την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβάλουν αντισταθμιστικούς δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων από τον επόμενο μήνα.

Ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας Λουίς Πλάνας εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι υπάρχει περιθώριο για κατανόηση και διαπραγματεύσεις ώστε να αποφευχθεί η επιβολή δασμών σε αγροτικά και διατροφικά προϊόντα μετά την ανακοίνωση της Κίνας για την έναρξη της έρευνας αντιντάμπινγκ για τις εισαγωγές χοιρινού από την ΕΕ.

Ο Πλάνας σημείωσε ότι δεν αναμένει άμεση λήψη μέτρων καθώς η Κίνα διευκρίνισε ότι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει πάνω από ένα έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙ: