Καμπ εκπαιδευτικής καινοτομίας για τη διαχείριση των γεωργικών εισροών διοργανώνει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Καμπ εκπαιδευτικής καινοτομίας για τη διαχείριση των γεωργικών εισροών διοργανώνει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Η προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας στους νέους και η εφαρμογή καινοτόμων σχεδίων μαθημάτων, στοχευμένων στην περιβαλλοντική προστασία, τόσο με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει μια επιχείρηση, όσο και με τις διαδικασίες παραγωγής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του Innovation Camp με τίτλο: «Τεχνολογία και Επιστήμη στην Aειφορική Διαχείριση των Γεωργικών Εισροών». Συνδιοργανώνουν το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Το Innovation Camp πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου GREENT, που συντονίζεται στην Ελλάδα από το ΣΕΝ/ JA Greece και στο οποίο συμμετέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Στόχος είναι η δημιουργία και η πιλοτική εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την πράσινη επιχειρηματικότητα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το καμπ εκπαιδευτικής καινοτομίας θα λάβει χώρα την Πέμπτη 6 Απριλίου από τις 8:00 έως τις 13:30, σε διάφορους χώρους της σχολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές των δύο λυκείων θα λάβουν μέρος σε αυτό μετά την επιτυχημένη συμμετοχή τους στην πανελλήνια εμπορική έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, όπου απέσπασαν το βραβείο «Καινοτόμο Προϊόν».

Στο πλαίσιο του Innovation Camp, οι συμμετέχοντες μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα πράσινης επιχειρηματικότητας και αειφορικής διαχείρισης των γεωργικών πόρων. Μέσω της συμμετοχής τους σε ειδικά εργαστήρια με θέματα όπως η διάβρωση του εδάφους, η γεωργία ακριβείας και η μέτρηση της υδατοϊκανότητας, θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν διάφορες παραμέτρους των παραπάνω θεμάτων, καθώς και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους.