Δ. Μακεδονία: Αποζημιώσεις για τον καύσωνα ζητούν οι φασολοπαραγωγοί

Αίτημα για να αποζημιωθούν οι φασολοπαραγωγοί της Περιφέρειας, που επλήγησαν στο στάδιο της ανθοφορίας του φυτού  από τις υψηλές θερμοκρασίες, κατέθεσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νικόλαο Δούκα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης.

Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης τα προβλήματα προέκυψαν στις καλλιέργειες των φασολιών, εξαιτίας των  υψηλών  θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών και αυτά εντοπίζονται κυρίως στην Π.Ε. Φλώρινας , Π.Ε. Καστοριάς, περιοχές κατεξοχήν με μεγάλο αριθμό φασολοπαραγωγών, καθώς και στην Π.Ε. Κοζάνης και Π.Ε. Γρεβενών, όπου υπάρχουν συστηματικές καλλιέργειες φασολιών.

Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ όπως σημείωσε ο κ. Νικόλαος Δούκας «δεν προβλέπει αποζημίωση σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών», καθώς όπως επισήμανε το όριο είναι 40 βαθμοί Κελσίου, ενώ τόνισε την ανάγκη να παρθεί απόφαση στο Υπουργείο ή στη Βουλή που θα επιτρέψει την κάλυψη των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Συνάντηση για το θέμα είχε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νικόλαος Δούκας, με το βουλευτή Καστοριάς και αντιπροσωπεία εκπροσώπων αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: ertnews.gr