Δάνειο ύψους 100 εκατ. λιρών «προσφέρει» η Barclays σε αγρότες μετά το Brexit

Δάνειο ύψους 100 εκατ. λιρών «προσφέρει» η Barclays σε αγρότες μετά το Brexit

Οι αγρότες της Μεγάλης Βρετανίας έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο τις ευμετάβλητες τιμές χονδρικής όσο και ένα αβέβαιο μέλλον σε σχέση με τις επιδοτήσεις τους. Για το λόγω αυτό – σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph – ο Βρετανικός τραπεζικός κολοσσός Barclays δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε χορήγηση δανείων ύψους 100 εκατ. λιρών για τους αγρότες «που επιθυμούν να προσαρμοστούν και ανταπεξέλθουν στην ενδεχόμενη παγκόσμια μεταβολή των τιμών των βασικών εμπορευμάτων και στην απειλή της απώλειας στήριξης, με τη μορφή επιδοτήσεων από την ΕΕ όταν αυτό συμβεί».

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα τόνισε πως τα δάνεια που θα χορηγηθούν στους αγρότες θα αφορούν δράσεις σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους αλλά και στο να τους βοηθήσουν «να διαφοροποιηθούν είτε ανήκουν στον κλάδο της κτηνοτροφίας είτε σε αυτόν της γεωργίας».

«Το συγκεκριμένο κεφάλαιο θα αποτελέσει ουσιαστική επένδυση» δηλώνει ο Mark Suthern, επικεφαλής του αγροτικού τμήματος της τράπεζας. Και συνεχίζει «το ποσό αυτό θα διευκολύνει τους αγρότες να βρουν εναλλακτικές πηγές εισοδήματος, μειώνοντας της επιπτώσεις από την αστάθεια των τιμών στα γεωργικά εισοδήματα».

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα της Telegraph στην αγγλική γλώσσα

Κυριάκος Λάμπρου