Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία δηλώνουν οι αγρότες του Έβρου

Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία δηλώνουν οι αγρότες του Έβρου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία» ενημερώνει ότι αγρότες από το μπλόκο στις Καστανιές λαμβάνουν κλήσεις για προανάκριση και θυμίζουν ότι το 2013 τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισκέφτηκαν πολλά μπλόκα και είχαν καταδικάσει τα αγροτοδικεία. Τονίζουν ότι οι πολιτικές της Ε.Ε. αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων οδηγούν στην φτώχεια και τον αφανισμό τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και προσθέτουν ότι τους πηγαίνουν στα δικαστήρια ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων για τον λαό και τους αγρότες-κτηνοτρόφους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες αγρότες από το μπλόκο των Καστανεών λαμβάνουν «κλήσεις» από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας για να περάσουν τη διαδικασία της προανάκρισης και να οδηγηθούν και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπισή μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια αντιαγροτική πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις εφαρμόζουν, τα ίδια αυταρχικά μέτρα θα χρησιμοποιήσουν για να μας τρομοκρατήσουν και να κάμψουν τις αντιδράσεις μας. Όμως, τους προειδοποιούμε, ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τα αγροτοδικεία θα μας γονατίσουν.

Φυσικά δεν ξεχνάμε πως το 2013 ο σημερινός πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισκέφτηκαν πολλά μπλόκα, καταδίκαζαν τα αγροτοδικεία, προφανώς για να μαζέψουν ψήφους, και τώρα που συγκυβερνούν αφήνουν άθικτο το αυταρχικό νομοθετικό οπλοστάσιο, το χρησιμοποιούν και μας σέρνουν στα δικαστήρια

Το «έγκλημά» μας είναι ότι βγήκαμε στον δρόμο ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων. Αυτές οι πολιτικές κατάντησαν την Ελλάδα που έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες να μετατραπεί σε χώρα εισαγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Αυτές οι πολιτικές οδηγούν στην φτώχεια και τον αφανισμό τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ερήμωσαν τα χωριά μας, δεν μπορούμε να παράγουμε. Αυτές τις πολιτικές αντιπαλέψαμε και θα συνεχίσουμε να την αντιπαλεύουμε.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας σέρνουν στα δικαστήρια ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων για τον λαό και τους αγρότες-κτηνοτρόφους.

Μέτρα όπως:

  • Η μείωση ως 60% των ενισχύσεων με την νέα ΚΑΠ.
  • Η φοροληστεία του εισοδήματος μας και των επιδοτήσεων.
  • Τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, για τον ΕΛΓΑ – ΟΓΑ, ΟΣΔΕ κ.α
  • Τον νέο ασφαλιστικό νόμο – λαιμητόμο

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δίνουμε αγώνα για την επιβίωσή μας, ότι θα υπάρξει οργανωμένη αγωνιστική απάντηση του αγροτικού κινήματος απέναντι σε αυτά τα μέτρα που μας αφανίζουν και ξεκληρίζουν. Κάνουν μεγάλο λάθος αν πιστεύουν ότι με την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, με την τρομοκρατία των αγροτοδικείων θα μας σταματήσουν, θα μας φοβίσουν, και θα σκύψουμε το κεφάλι.

Για άλλη μια φορά τους προειδοποιούμε πως τα αγροτοδικεία δεν μας φοβίζουν. Το αντίθετο, δυναμώνουν την θέλησή μας για αγωνιστική απάντηση, δυναμώνουν τους δεσμούς των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν, εργάτες, μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, μικροί αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα, θα βάλουμε φρένο και στην πορεία θα ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές ώστε να επιλεγεί άλλος δρόμος ανάπτυξης της Ελλάδας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και τις λαϊκές ανάγκες.

Όσο τα προβλήματα οξύνονται και πληρώνουμε την κρίση για την οποία δεν φταίμε και δεν δημιουργήσαμε τόσο περισσότερο να είναι βέβαιοι πως όχι μόνο δεν θα μας φοβίσουν με τα αγροτοδικεία αλλά θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους του αγώνα. Η αδιέξοδη πολιτική τους σε βάρος του λαού θα μας βρει πιο καλά οργανωμένους, πιο αποφασισμένους, να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσής μας.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα με πολιτική απόφαση της Βουλής το αίσχος των αγροτοδικείων. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω» καταλήγουν.

Μαρία Αμπατζή