Δεκαπέντε ελαιοκομικές προτάσεις στη 2η φάση του διαγωνισμού OLIVE CHALLENGE

OLIVE-CHALLENGE

Με την κατάθεση 40 προτάσεων και την επιλογή εξ’ αυτών 15 που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας OLIVE CHALLENGE, τον οποίο διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου “ΦΙΛΑΙΟΣ”.

 Οι 15 προτάσεις οι οποίες προκρίθηκαν αφορούν τα εξής:

  • δημιουργία νέων υπηρεσιών και προϊόντων στον ελαιοκομικό τομέα,
  • σύνδεση της παραγωγής ελαιολάδου και ελιάς με τις τεχνολογικές εξελίξεις,
  • αύξηση θέσεων εργασίας,
  • διάδοση και ενίσχυση πρακτικών βιώσιμης επιχειρηματικότητας στον τομέα,
  • περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελαιολάδου & της επιτραπέζιας ελιάς και
  • ανάπτυξη συνεργειών και ενδοτομεακής συνεργασίας.

Στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού, το DEMO DAY, τα Μέλη του ADVISORY COMMITTE και το κοινό, θα επιλέξουν, μέσω ψηφοφορίας, τις ομάδες οι οποίες θα περάσουν στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού, την 6μηνη Επώαση.

Το DEMO DAY θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 09:30πμ, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών FoodExpo. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Με 40 ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και καινοτόμες προτάσεις για την ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας OLIVE CHALLENGE. Τον Διαγωνισμό διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου “ΦΙΛΑΙΟΣ”.

Οι 15, εκ των 40 προτάσεων, οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την Επιτροπή Αξιολόγησης, προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του Διαγωνισμού, το DEMO DAY, κατά τη διάρκεια του οποίου τα Μέλη του ADVISORYCOMMITTE και το κοινό, θα επιλέξουν, μέσω ψηφοφορίας, τις ομάδες οι οποίες θα περάσουν στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού, την 6μηνη Επώαση. Το DEMO DAY θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 09:30πμ, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών FoodExpo. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι 15 προτάσεις οι οποίες προκρίθηκαν αφορούν στη δημιουργία νέων υπηρεσιών και προϊόντων στον ελαιοκομικό τομέα, στη σύνδεση της παραγωγής ελαιολάδου και ελιάς με τις τεχνολογικές εξελίξεις, στην αύξηση θέσεων εργασίας, στη διάδοση και ενίσχυση πρακτικών βιώσιμης επιχειρηματικότητας στον τομέα, στην περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελαιολάδου & της επιτραπέζιας ελιάς και στην ανάπτυξη συνεργειών και ενδοτομεακής συνεργασίας.