Δεν υπάρχει βούληση να αντιμετωπιστεί η ψαλίδα στις τιμές

γράφει ο Ευάγγελος Τσιμπραγάκης, ΠΡΟΕΔΡΟΣ AΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

Ενώ η τιμή στον παραγωγό πέφτει από τη μια εβδομάδα στην άλλη, στο σούπερ μάρκετ φαίνεται να ανεβαίνει. Τις πολύ καλές ντομάτες από το Τυμπάκι, το σούπερ μάρκετ ή ο διαμεσολαβητής τις πληρώνει στα 60 λεπτά (με μέση τιμή για τις περισσότερες ποσότητες τα 40 λεπτά), αλλά δεν πέφτει η τιμή στο ράφι για τους λόγους που γνωρίζουμε όλοι.

Ικανοποιημένοι οι ντοματοπαραγωγοί της Βοιωτίας από τη συνδεδεμένη

Οι αλυσίδες κάνουν τη δική τους πολιτική και, μέσα από τα δικά μας προϊόντα, παίρνουν χρήματα που καλύπτουν ανάγκες της λειτουργίας τους ή από χασούρα που προκύπτει από άλλα προϊόντα που διακινούν. Αυτό, όμως, είναι ολοφάνερα εις βάρος του αγρότη.

Αγοράζονται προϊόντα στα 68 λεπτά από εδώ (αυτή είναι η υψηλή τιμή αυτές τις μέρες, συνολικά, στην Κρήτη) και αυτό θα τιμολογηθεί από τον φορέα που το πούλησε, είτε είναι δημοπρατήριο, είτε συνεταιρισμός, είτε εμπορία, μαζί με τα μεταφορικά και με τη συσκευασία στα 85-90 λεπτά.

Τα υπόλοιπα 50-60 λεπτά πού πάνε; Πώς αιτιολογούνται οι τιμές; Χρόνια τώρα τα καταγγέλλουμε αυτά τα ζητήματα, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί.

Ενώ η τιµή στον παραγωγό πέφτει από τη µια εβδοµάδα στην άλλη, στο σούπερ µάρκετ φαίνεται να ανεβαίνει