ΔΕΘ: Αειφορία και βιώσιμο ενεργειακό μέλλον στο επίκεντρο της Forward Green και της Renewable EnergyTech

Περισσότεροι από 210 εκθέτες από 20 χώρες παρουσίασαν σε οικιακούς και επιχειρηματικούς καταναλωτές ό,τι νεότερο και τεχνολογικά πρωτοπόρο υπάρχει σήμερα τόσο σε γνώση όσο και σε σύγχρονους εξοπλισμούς

Με το βλέμμα στραμμένο στην κυκλική οικονομία, την πράσινη ενέργεια και σε όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από τα σχετικά πεδία πραγματοποιήθηκε φέτος το διεθνές εκθεσιακό δίδυμο Forward Green και Renewable EnergyΤech στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 210 εκθέτες από 20 χώρες με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της διαχείρισης απορριμμάτων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, του υδρογόνου και των «πράσινων» αερίων, της ηλεκτροκίνησης, της εξοικονόμησης ενέργειας, των έξυπνων εφαρμογών διαχείρισης απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και της επανάχρησης των πρώτων υλών, παρουσίασαν σε οικιακούς και επιχειρηματικούς καταναλωτές ό,τι νεότερο και τεχνολογικά πρωτοπόρο υπάρχει σήμερα τόσο σε γνώση όσο και σε σύγχρονους εξοπλισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους τομείς της πράσινης οικονομίας και των ΑΠΕ, παρούσες ήταν κορυφαίες εταιρείες κατασκευής και διαχείρισης φωτοβολταϊκών projects. Σύμφωνα με τους διοργανωτές των δύο εκθέσεων, η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις των Forward Green και Renewable EnergyTech ξεπέρασε τα 2.350 άτομα. H επόμενη διοργάνωση δίνει ραντεβού με τους εκθέτες και τους επισκέπτες της στις 13-15 Μαρτίου 2025.

HUAWEI

Roadshow van σε όλη την Ελλάδα

Στάση στις διεθνείς εκθέσεις και παρουσίαση σχετικά με τις έξυπνες φωτοβολταϊκές λύσεις έκανε το υπερσύγχρονο van της κινεζικής πολυεθνικής εταιρείας Huawei. Το συγκεκριμένο φορτηγό κάνει εκπαιδεύσεις σε όλη την Ελλάδα, είτε σε πελάτες της εταιρείας είτε σε ενδιαφερόμενους στον φωτοβολταϊκό χώρο, ώστε να πιστοποιηθούν ως επίσημοι εγκαταστάτες και να εμβαθύνουν σε πιο τεχνικές γνώσεις για τα προϊόντα.

Tο υπερσύγχρονο van της κινεζικής Huawei κάνει εκπαιδεύσεις σε όλη την Ελλάδα, είτε σε πελάτες της εταιρείας είτε σε ενδιαφερόμενους στον φωτοβολταϊκό χώρο, ώστε να πιστοποιηθούν ως επίσημοι εγκαταστάτες και να εμβαθύνουν σε πιο τεχνικές γνώσεις για τα προϊόντα.

Όπως σημειώνει ο Ιάσων Κούρτης, τεχνικός πωλήσεων στη SKE Engineering και Huawei Fusion Solar VAP Distributor, ουσιαστικά κάποιος μπορεί να έχει πιο ευρεία γνώση πάνω στα φωτοβολταϊκά και να εμβαθύνει. Επίσης, καθώς είναι πολύ μεγάλο το αντικείμενο, η εταιρεία φροντίζει να βρίσκεται δίπλα στον πελάτη, κάνοντας την όλη φιλοσοφία πιο απλή και προσιτή. «Είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που κάνουμε το Roadshow van σε όλη τη χώρα και στα νησιά. Η Huawei φροντίζει να είναι από τους πρωτοπόρους, αλλά και αξιόπιστους συνεργάτες στον σχετικό κλάδο», καταλήγει ο κ. Κούρτης.

SUNGROW

Μεγάλη γκάμα προϊόντων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας

Με περισσότερα από 26 χρόνια παρουσίας στη διεθνή αγορά, η εταιρεία τεχνολογίας Sungrow ειδικεύεται στον σχεδιασμό, την εξέλιξη και την παραγωγή inverter και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.

«Προσφέροντας μια ευρεία γκάμα λύσεων και υπηρεσιών, η Sungrow δεσμεύεται στην παροχή καθαρής ενέργειας για όλους, ώστε να αποτελεί την παγκόσμια ηγέτιδα στην τεχνολογία μετατροπής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές», δηλώνει ο senior manager – public relations για την Ευρώπη, Ιάκωβος Κρομμύδας. Ο ίδιος προσθέτει ότι τα προϊόντα απευθύνονται είτε για οικιακή, είτε για εμπορική και βιομηχανική χρήση.

MELLON LABS – @WASTECLOUD

Έμφαση στις «καθαρές» τεχνολογίες

Με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο και προϊόντα στους τομείς της περιβαλλοντικής τεχνολογίας, της κυκλικής οικονομίας, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και των ψηφιακών εφαρμογών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, συμμετείχε και o όμιλος εταιρειών Mellon_Labs, @WastecloudHQ και Compost Systems. Είμαστε μια εταιρεία τεχνολογίας με DNA καθαρής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον CEO των εταιρειών, Κυριάκο Τσιτουρίδη, στόχος είναι να συμβάλουν ενεργά στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη διατήρηση του περιβάλλοντος, συνδυάζοντας «καθαρές» τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή στις πόλεις και αυξάνουν τη συνολική περιβαλλοντική απόδοση, σχεδιάζοντας και υιοθετώντας κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα.

ΔΕΗ

Eπέκταση σε νέες δραστηριότητες στην ενέργεια

Με ένα μεγαλύτερο πλαίσιο δράσεων, νέων δραστηριοτήτων και προϊόντων προστιθέμενης αξίας έκανε αισθητή την παρουσία της η ΔΕΗ, η οποία βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού από μια ελληνική εταιρεία σε έναν όμιλο με διεθνή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εταιρεία, ουσιαστικά, έκανε το ντεμπούτο της στις δύο εκθέσεις σε ό,τι αφορά την παρουσίαση της νέας δραστηριότητάς της, που είναι ο Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦοΣΕ) της ΔΕΗ και γενικότερα τα πλάνα της που έχουν κατεύθυνση τον ενεργειακό μετασχηματισμό που συντελείται παγκοσμίως στον κλάδο.

Ειδικότερα, για το χαρτοφυλάκιό της στην πράσινη ενέργεια, τη συμμετοχή της στις ενεργειακές αγορές και τον Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης της εταιρείας μίλησε στην «ΥΧ» ο διευθυντής Βραχυπρόθεσμων Συναλλαγών της ΔΕΗ, Ηρακλής Κοντινός. «Η ΔΕΗ, τα τελευταία χρόνια, έχει μια πορεία προς την πράσινη ενέργεια. Ήδη, έχει μειώσει κατά 30% το επίπεδο εκπομπών σε σχέση με το 2020, επενδύει ταχέως σε ΑΠΕ, που κατά κάποιον τρόπο πρέπει να συμμετέχουν σε ενεργειακές αγορές. Όλες οι μονάδες παραγωγής, το πελατολόγιο, η ηλεκτροκίνηση κ.ά. αναγκαστικά περνούν μέσα από αυτές, οπότε είναι μια δραστηριότητα που κάνουμε έντονα για τα δικά μας έργα, ενώ την έχουμε ανοίξει και προς τρίτους από τον Δεκέμβριο».

Ο κ. Κοντινός επισημαίνει, ακόμη, ότι τα πλεονεκτήματα είναι πολλά για όσους επιλέξουν τη ΔΕΗ στους σχετικούς τομείς, όπως η μεγάλη τεχνογνωσία από τις υφιστάμενες μονάδες και το εξειδικευμένο προσωπικό.

«Έχουμε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο και με αυτόν τον ρυθμό εξέλιξης θα γίνει το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη νομοτελειακά. Ήδη, έχουμε πάρει έναν σημαντικό αριθμό πελατών και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και ευελπιστούμε ότι θα πάει καλά», καταλήγει.