Δεύτερος χρόνος λειτουργίας για το συνεταιριστικό «mu»

Τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του διανύει το κατάστημα «mu», παιδί του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Μεσσηνίας», που έλαβε το όνομά του από τα αρχικά της αγγλικής μετάφρασης του διακριτικού τίτλου του Συνεταιρισμού Messinia Union.

Το κατάστημα δημιουργήθηκε με στόχο την προώθηση των προϊόντων του Συνεταιρισμού, αλλά και για να φέρει κοντά στους Μεσσήνιους πληθώρα συνεταιριστικών και τοπικών προϊόντων. Δίνοντας χώρο σε παραγωγούς οι οποίοι δύσκολα βρίσκουν θέση στις μεγάλες αλυσίδες, αλλά και φέρνοντας στη Μεσσηνία προϊόντα από συνεταιρισμούς όλης της χώρας, προωθείται η ιδέα ότι το τυποποιημένο, πιστοποιημένο συνεταιριστικό προϊόν μπορεί να αποτελέσει ναυαρχίδα εξωστρέφειας για την αγροτική οικονομία.

Η κίνηση αυτή παρουσιάζει αξιοσημείωτη δυναμική, μια και ήδη εμφανίζει αύξηση 15% στο κλείσιμο του δευτέρου έτους του, με μηδαμινά κόστη προβολής. Όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος, Αιμιλία Νικολοπούλου, «ο Συνεταιρισμός τον Οκτώβριο του 2017 προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, με την παρασκευή δύο τύπων ενυδατικών κρεμών περιποίησης προσώπου για γυναίκες με βάση το βιολογικό ελαιόλαδο και παρουσιάζουν αύξηση πωλήσεων 5% κάθε μήνα».

Το επόμενο διάστημα, η Ένωση Μεσσηνίας προγραμματίζει την παρουσίαση της δικής της ολοκληρωμένης σειράς περιποίησης και προστασίας για γυναίκες και άντρες με βάση το ελαιόλαδο αλλά και υπόλοιπα τοπικά προϊόντα. Όπως μας εξήγησε ο αν. γενικός διευθυντής, Γιάννης Πάζιος, «δημιουργώντας διαφοροποιημένα προϊόντα με πρώτη ύλη τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, σταδιακά αποδίδουμε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον παραγωγό».