Δεύτερος πανελλαδικά ο Νομός Κιλκίς στις μελισσοκομικές ταυτότητες

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στην έκδοση ατομικών ψηφιακών μελισσοκομικών ταυτοτήτων, καθώς το αρμόδιο τμήμα της ΔΑΟΚ κινήθηκε συστηματικά και οργανωμένα προκειμένου να φέρει εις πέρας το σημαντικό, για τον μελισσοκομικό κλάδο, έργο.

Όπως αναφέρει στην «ΥΧ» ο Στάθης Τριαρίδης, υπεύθυνος επί σειρά ετών στο Γραφείο Μελισσοκομίας της ΔΑΟΚ Κιλκίς, το μελισσοκομικό μητρώο ήταν για πάνω από μια πενταετία στο επίκεντρο των εργασιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των κατά τόπους ΔΑΟΚ. «Το δουλεύουμε εδώ και αρκετά χρόνια και είδαμε από κοινού τις ατέλειες, τις αδυναμίες και πώς ξεκίνησε» αναφέρει και προσθέτει σχετικά με την ταυτότητα: «Είναι το τελικό στάδιο για το μητρώο των μελισσοκόμων και ένα σημαντικό εργαλείο».

Το Γραφείο Μελισσοκομίας της ΔΑΟΚ ήταν από τα πρώτα που ξεκίνησαν όλες τις διεργασίες για την έκδοση ψηφιακών ταυτοτήτων. «Επειδή ήμασταν έτοιμοι, ενημέρωσα άμεσα όλους τους μελισσοκόμους της περιοχής για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται», σημειώνει ο κ. Τριαρίδης. Μέχρι στιγμής, από τους 365 εγγεγραμμένους μελισσοκόμους του Κιλκίς, οι οποίοι δεν είναι όλοι ενεργοί, έχουν λάβει ψηφιακή μελισσοκομική ταυτότητα περίπου οι 200. Οι υπόλοιποι, όπως εξηγεί ο κ. Τριαρίδης, και όσοι δεν έχουν φέρει ακόμη φωτογραφίες, θα προχωρήσουν σε δεύτερη φάση του έργου.

Πάντως, σε σχέση με άλλους νομούς και τηρουμένων των πληθυσμιακών αναλογιών, ο Νομός Κιλκίς έχει σχετικά μικρό αριθμό μελισσοκόμων, όταν στον γειτονικό Νομό Σερρών ο αριθμός φτάνει σχεδόν τους 900. Η μελισσοκομική ταυτότητα είναι πολύ σημαντική, αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο και περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του κάθε ενεργού μελισσοκόμου.