Η διαδικασία των αποζημιώσεων στο επίκεντρο της σύσκεψης για το ροδάκινο στη Βέροια

-Διαφήμιση-

Οι συσσωρευμένες ζημιές που αντιμετωπίζουν φέτος οι καλλιεργητές ροδάκινου και νεκταρινιού μετά και τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης εβδομάδας, απασχόλησαν τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15/7 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδης.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βογιατζίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια και της ΔΑΟΚ Ημαθίας και από την πλευρά των αγροτών εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών του νομού.

Οι αγρότες ζήτησαν από τους εκπροσώπους της πολιτείας να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα η εκτίμηση των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια γι’ αυτό, ενώ από την πλευρά του ΕΛΓΑ τέθηκε ως χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Οκτώβριος.

-Διαφήμιση-